RUKOMET

"Zmajevi" vodili sa plus šest i na kraju izgubili sa sedmerca

Šuman: Slijede pripreme za Evropsko prvenstvo. Arhiv

Piše: E. J. / Avaz.ba

26.10.2019

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je i drugom prijateljskom meču kao gost u Crnoj Gori.

Nakon što su u prvom duelu u Tivtu Crnogorci slavili sa 26:21, u drugom, koji je odigran na Cetinju, "Zmajevi" su bili bolji, no i ovaj put su pretrpjeli poraz, istina minimalan (26:27).

Pobjednika je odlučio posljednji napad na utakmici u kojem je sa istekom vremena dosuđen sedmerac za domaće. Mirko Majić je postigao gol sa sedam metara i donio trijumf domaćinu.

Naša reprezentacija je veći dio meča bila je u vodstvu, koje je u drugom poluvremenu iznosilo šest pogodaka. Domaći su izjednačili u 55. minuti (24:24) nakon čega je uslijedila uzbudljiva završnica. Ibrahim Haseljić imao je šest golova u dresu "Zmajeva", dok je na drugoj strani Stevan Vujović postigao sedam.

Ovo su bile posljednje provjere obje selekcije prije glavnog okupljanja i priprema za Evropsko prvenstvo u januaru iduće godine (naša reprezentacija igra u Trondhajmu u grupi sa Francuskom, domaćinom Norveškom i Portugalom).

Bh. selektoru Bilalu Šumanu bio je prioritet da na djelu vidi igrače koji nisu često dobivali priliku u dresu "Zmajeva".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.