KARIJERE

Ignjatović: Još se ne možemo nadati da zaigramo za svoju državu

Rođena Dobojka igra na poziciji srednjeg beka

Piše: J. A. / Avaz Sport

31.10.2019

Ignjatović: Nema lakog protivnika - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Ženski rukometni klub Borac ove se godine vratio u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Za banjalučki klub nastupa i Dajana Ignjatović, koja igra na poziciji srednjeg beka. Rođena Dobojka rukomet je zavoljela sasvim spontano.   

- Rukomet sam gledala na sportskim programima, činio mi se veoma zanimljivim. Iz znatiželje sam otišla na trening, tu je bilo još nekoliko mojih dobrih drugarica. Svoje prve rukometne korake napravila sam u ekipi ŽRK Doboj. Od samog starta uživala sam u čarima rukometa, tako je i dan-danas, ljubav je sve veća i veća - kaže Ignjatović.

Uoči sezone Borac se pojačao s pet novih djevojaka, a Ignjatović smatra da u elitnom rangu bh. rukometa nema lakih protivnika.

- Znamo da je svaka utakmica teška na svoj način i da nema lakog protivnika, sve je moguće. Zato svi u klubu razmišljamo na jedan lijep način, a to je: utakmica po utakmica. Smatramo da možemo mnogo pokazati, a naša očekivanja su gornji dio tabele - ističe naša sagovornica, koja studira na Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta u Banjoj Luci.

Svojim učinkom je zadovoljna, ali naglašava da uvijek može bolje.

- Mogu reći da sam zadovoljna, ali i da svakim danom radim na tome da budem još bolja. Mnogo volim trenirati, kako s ekipom tako i individualno, smatram da svakim odrađenim treningom pravim iskorak naprijed prema što boljoj formi - dodaje Ignjatović, koja je van terena dosta opuštenija i vedrija osoba.

Najveći cilj

Smatra da je ženski rukomet zapostavljen u našoj državi.

- Činjenica da nema ženske seniorske rukometne reprezentacije BiH, govori o zapostavljenosti rukometa u državi. Iako klubovi igraju na evropskoj sceni i djevojke tu ostvaruju dio svojih ciljeva, smatram da je najveći cilj svake rukometašice da zaigra za svoju državu, a mi se tome još ne možemo nadati - riječi su ove ambiciozne rukometašice.

U svojoj dosadašnjoj karijeri Ignjatović je osvajala brojne nagrade i priznanja, a izdvojila i najdraže.

- Bilo je individualnih nagrada, za najboljeg strijelca i igrača i ponosna sam na te nagrade, ali su mi draže one timske. Tri puta sam osvajala Prvu ligu RS s tri različita kluba, a izdvojila bih osvajanje titule prvaka RS sa ŽRK Borcem - zaključuje Ignjatović, koja planira još koju godinu aktivno igrati rukomet, a kasnije se okušati u ulozi trenera te završiti fakultet i zaposliti se u struci.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.