AFERE

Šok u gradu rukometa: Suspendiran jedan od najboljih igrača

Mehinagić: Prava transfera pripadaju Rukometnom savezu Katara?. N. Bradarić

N.Br. / Avaz.ba

30.11.2019

Vijest da je standardni prvotimac Maglaja Edo Mehinagić suspendiran uzdrmala je sportsku javnost u gradu rukometa.

Odluku o suspenziji, koju je donijela Registraciona komisija Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, klub je dobio uoči odigravanja važnog susreta sa Slogom iz Doboja u Premijer ligi BiH. 

Saopćenje "Romantičara", koje je sinoć objavljeno na zvaničnoj klupskoj Facebook stranici, prenosimo u cijelosti.

Bez potpisa i pečata

- Nažalost, obavještavamo vas da je naš igrač Edo Mehinagić suspendovan od strane Registracione komisije RSBiH. Tu odluku naš klub primio je danas i to putem maila, iako su juče u poslijepodnevnim satima iz Saveza već dostavili da se problem pojavio.

Naglašavamo da je odluka dostavljena putem maila i bez zvaničnog dokumenta u kojem se navode i razlozi i koji bi trebao imati memorandum, potpis odgovornih lica i pečat Saveza. Isto tako želimo naglasiti da je ova odluka bila poznata i Savezu i Registracionoj komisiji još 19. novembra, a da mi za isti saznajemo 28. i to u 18:35 sati. U "odluci" za koju ponavljamo nije zvanični akt, stoji, citiramo: "...Da se igrač Mehinagić Edo suspenduje do okončanja postupka, a radi obavještenja EHF-a, u kome stoji da sva prava transfera pripadaju Rukometnom savezu Katara, te da isti nema prava nastupa u BiH."

Interesantno je da je Edo Mehinagić od 2011. godine član Premijer lige BiH, da je nastupao u katarskoj omladinskoj reprezentaciji, te nije nastupao ni za jedan katarski klub. Reagovali smo prema Savezu i Registracionoj komisiji, te tražili zvanične odluke o očitovanju oko našeg igrača, one koje se vode kao zvanični dokumenti. Ne želimo da nam se iste dostavljaju prepiskama i piskaranjima. Tražili smo zvanični akt Registracione komisije, kao i EHF-a i to u toku radnog vremena, iako mi "odluke" primamo u noćnim satima na naš zvanični mail.

Borit će se do kraja

RK Maglaj ovim putem želi reći da ćemo ovaj problem riješiti onako kako treba, samo zvanično i potkrijepljeno dokazima i zvaničnim aktima svih strana. Želimo da znate da ćemo i mi tražiti zvanično očitovanje kako katarskog Saveza, tako i EHF-a. Jasno je da ovakvi problemi utiču i na ekipu i na igrača.

Naš klub je porodica, ona koja se bori i koja prihvata ukoliko pogriješi i uvijek smo spremni na sve ono što nas sljeduje. Sada ostaje pitanje, zbog čega je Registraciona komisija, prije svega dopustila Edi Mehinagiću i nama kao klubu njegov nastup 19. ovog mjeseca protiv RK Vogošća Poljine Hills, baš na dan kada je ista i donešena (iako mi nismo bili ni obaviješteni), kao i nastup protiv RK Konjuh Živinice, da bi nas obavijestili krajem ove sedmice, pred vikend kada i ne možemo ažurno djelovati sve do početka naredne.

Kako god, Edo je i sutra uz svoj tim i oni su uz njega. Borit ćemo se do kraja, ma kakav ishod bio. Do tada, ne zaboravite, šta god da nam se desi, mi smo: UVIJEK JAČI! - navedeno je u saopćenju Rukometnog kluba Maglaj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.