KARIJERE

Sara Omerović: Zahvaljujući roditeljima, našla sam sebe na odbojkaškom terenu

Igra na poziciji libera, za koju tvrdi da je mnogi zapostavljaju

Omerović: Igra na poziciji libera. Privatni album

Piše: J.A. / Avaz Sport

28.12.2019

Mlada odbojkašica Sara Omerović nedavno je postala nova članica ŽOK Igman Ilidža. Ljubav prema odbojci naslijedila je od svojih roditelja, koji su se također u mladosti bavili ovim sportom.

- Moja ljubav prema odbojci dolazi i genetski. Zahvaljujući ocu Asadu i njegovoj pomoći, kao i podršci moje mame Amele, našla sam sebe na odbojkaškom terenu. Nadam se da ću jednog dana svoje roditelje usrećiti i učiniti ih ponosnima na moje uspjehe - kaže Sara Omerović, inače studentica na Internacionalnom Burch univerzitetu u Sarajevu, gdje pohađa smjer međunarodnih odnosa i evropskih studija.

Ova perspektivna 19-godišnja djevojka u ekipu Igmana došla je iz Sa Voleja. 

- Nadam se da će mi moj novi klub pomoći u daljim uspjesima i izgrađivanju mene kao ličnosti. Oduvijek sam u sportu jedino željela da budem sretna te mi je to jedina stvar koju želim pronaći u ovom klubu, jer sve nakon te sreće ide prirodnim tokom - riječi su naše sagovornice.

Omerović: Želi biti sretna. Privatni album

Sara igra na poziciji libera, za koju tvrdi da je mnogi zapostavljaju.

- Neki smatraju da je najbitnija stavka kako da se realizira napad, zaboravljajući da sve kreće od libera kao odbrambenog igrača. Bez mene ne bi ni bilo napada. Odbojka u BiH je veoma zapostavljena u odnosu na druge države kako Balkana, tako i svijeta - mišljenja je mlada odbojkašica.  

Smatra da odbojka nije baš privilegiran sport, a samim tim i komentari ne izostaju. 

- Na lijepe komentare odgovaram osmijehom i publici dajem još borbeniju igru, jer je to i razlog zbog kojeg su došli na tu utakmicu. One manje lijepe svakako ne mogu izbjeći, ali ponosno pokazujem da ti komentari do mene ne dopiru - zaključuje Sara Omerović, koja u budućnosti želi postati najbolja verzija sebe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.