RUKOMET

Šuman: Moramo improvizirati

Igrači na koje sigurno ne možemo računati su Terzić, Panić, Malinović, Vranješ, Hasagić, Tarabochia, Perić…

Šuman: Tu su neki igrači koji nikada nisu igrali zajedno. Arhiva

Piše: G. Š.

2.11.2020

Naša rukometna reprezentacija okupila se jučer na Ilidži pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo,  a jutros su urađeni testovi na koranavirus. Ukoliko sve bude uredu s rezultatima testova, naš državni tim će danas u 18 sati odraditi trening. 

- Očekujemo rezultate testiranja i ukoliko sve bude uredu mogli bi održati trening u 18 sati, rekao je Šuman i dodao:


- Što se tiče igrače koji su ovdje, imamo ih samo 15, iz razloga što deset igrača od njih 18 koji su bili na Evropskom prvenstvu nisu u mogućnosti da dođu. Neke ekipe su u izolaciji, neki igrači su pozitivni. Imamo i nekoliko povrijeđenih igrača.

Pored utakmice protiv Njemačke i Austrije Šuman ističe da će biti improvizacije, ukoliko se utakmice uopće odigraju.

- Igrači na koje sigurno ne možemo računati su Terzić, Panić, Malinović, Vranješ, Hasagić, Tarabochia, Perić… Ne znam jesam li nekoga zaboravio. Teško ih je nabrojati koliko ih je. Sastav je dosta izmijenjen. Imamo igrača. Tu su neki igrači koji nikada nisu igrali zajedno. Slijedi nam jedna improvizacija. Imamo situaciju da naše standardno desno krilo Predragović bude na desnom beku. Igrat ćemo i sa nekim dešnjakom na toj pozicij. Vidjet ćemo kako to izgleda, objašnjava selektor našeg tima.

Njemačka također ima određenih problema, ali ni blizi kao naš tim.

- Od 36 igrača, 95 posto igra Bundesligu, koja je davno počela. Mi imamo igrača koji su došli ovdje, a da nisu odigrali nijedan meč. Dva igrača iz Izraela, Karačić i Gafar. Oni nisu igrali utakmice. Imamo dva igrača koji su bili u izolaciji sa svojim ekipama. Teško je govoriti u kakvom je stanju naša reprezentacija. Vidjet ćemo na treningu. Nadam se da će biti sve u redu, s igračima koji su testirani. Nisam želio da treniram bez testova... - zaključio je Šuman

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.