EVROPSKO PRVENSTVO

Mostarka Ćamila Mičijević nakon historijskog uspjeha: Vjerovatno sanjamo

Sve možete, ali ne možete nas dobiti prije nego što ste odigrale s nama

Ćamila Mičijević: Pozdravljam sve Dance. Arhiva

G. Š./SN

21.12.2020

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija osvojila je historijsku bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Danskoj, nakon što je u susretu za treće mjesto pobijedila domaćina sa 25:19.  Najbolji plasman do sada na evropskim prvenstvima Hrvatice su ostvarile na prvom izdanju tog takmičenja 1994. u Njemačkoj, kad su osvojile peto mjesto, a još su dvaput bile šeste (1996. i 2008.). Na svjetskim prvenstvima su dvaput bile zaustavljene u četvrtfinalu (1997. i 2011.), baš kao i u jedinom nastupu na olimpijskom turniru, 2012. u Londonu. Nakon susreta posebno je oduševljena bila Mostarka Ćamila Mičijević.


- Ne znam što da kažem, vjerojatno sanjamo - rekla je u uvodu Ćamila nakon čega je lagano pljusnula saigračica Debelić, na što su se obje slatko nasmijale, a onda su se okrenule utakmici.


Ćamila je za početak prokomentirala Dance koji su u uvodu utakmice poručili da Hrvatska nema nikakve šanse.

- Sve možete, ali ne možete nas dobiti prije nego što ste odigrale s nama. Pozdravljam sve Dance koji su nas dobili i izgleda da svih onih sto posto koji su bili na njihovoj strane nisu značili ništa, zaključila je Ćamila, prenose SN.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.