OGRANIČEN KAPACITET

Kalifornija otvara stadione za gledatelje

S padom broja zaraženih ukinuta neka ograničenja

Stadion Los Anđeles Dodžersa. AGENCIJE

A. Vatreš

4.3.2021

Guverner američke savezne države Kalifornije Gevin Njusom (Gavin Newsom) najavio je mogući povratak gledatelja na utakmice Major League Baseball (MLB) kada u aprilu krene sezona.

Naravno, u ograničenom broju.

- Radimo na konačnim detaljima. Usko sarađujemo s Major League Baseball i ostalima iz cijelog spektra - rekao je Njusom, prenosi Hina.

Tokom cijele 2020. gledateljima je u Kaliforniji bio zabranjen dolazak na stadione zbog epidemije koronavirusa. Njusom i službenici javnog zdravstva dugo su govorili da će velika okupljanja poput sportskih događaja biti među posljednjim stvarima koja će vratiti u normalu.

Sada bi se to moglo promijeniti, iako ograničenim kapacitetom.

Iz Kalifornije dolazi pet MLB timova - Okland Atletiks, San Fransisko Džajants, San Dijego Padres, Anahajm Ejndžels i aktealni prvaci Los Anđeles Dodžersi.

Ovoj vijesti raduju se i nogometni klubovi Los Anđeles Galaksi i Los Anđeles kojima sezona počinje 17. aprila.

- Nadamo se da ćemo moći djelimično otvoriti naš stadion - rekla je glasnogovornica Galaksija Viki Merkado (Vicky Mercado) za LA Times.

Predstavnici Galaksija i LAFC-a prije nekoliko su dana izjavili kako čekaju upute iz ureda guvernera Gevina Njusoma i lokalnih zdravstvenih vlasti.

S padom broja zaraza COVID-19 i broja smrtnih slučajeva u cijeloj državi, ukinuta su neka ograničenja, ali okrug Los Anđeles i dalje je u najrestiktivnijim pravilima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.