ŽETVA MEDALJA

Džudo klub ON1 uspješan i na turniru u Laktašima

Narin Handan, Amina Merjem Hebib, Zahra Handan, Ali Handan i Bakir Gobeljić osvojili zlatne medalje

Džudo klub ON1 proglašen za najbolju ekipu u ženskoj konkurenciji. ON1

Piše: G. Šumar

6.3.2021

Džudo klub ON1 nastavlja bilježiti zapažene rezultate. Ovaj sportski kolektiv sa adresom u Sarajevu učestvovao je na turniru "Laktašti open", gdje je  proglašen za najbolji klub u ženskoj konkurenciji. Zasluge za to pripadaju Narin Handan, Amini Merjem Hebib i Zahri Handan koje su potvrdile kvalitetu osvojivši zlatne medalje.

Kao višestruke državne prvakinje i osvajačice pehara za najbolju žensku kadetsku ekipu u BiH, te osvajačice mnogobrojnih internacionalnih turnira u inostranstvu i u Bosni i Hercegovini sigurno na sebe skreću pažnju i opravdavaju epitet novih sportskih nada Bosne i Hercegovine.

Uspješni su bili i muškarci iz Džudo kluba ON1. Zlatnu medalju je osvojio Ali Handan, Bakir Gobeljić je uzeo dva zlata takmičivši se u dvije uzrasne kategorije, dok su Dinu Karišiku i Ridvanu Dizdareviću pripale bronze.

- Nadamo se punoj bezrezervnoj podršci svih, a prije svega Saveza i nadležnih institucija kao i svih onih koji žele dobro ovim mladim, perspektivninim sportistima i žele da se Bosna i Hercegovina promoviše na najbolji mogući način, kazao je Karim Hebib, predsjednik Džudo kluba ON1.

Inače, na turniru "Laktaši open" učešće je uzelo preko 70 ekipa, odnosno 1303 takmičara iz sedam zemalja.

.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.