POZNAT NASLJEDNIK

Selektor Crne Gore dobio otkaz sedam dana nakon što je rukometašice odveo na Olimpijske igre

Za novog selektora državnog tima imenovana je Bojana Popović, dosadašnja prva saradnica Rasmusena u stručnom štabu

Kim Rasmusen. Agencije

A. M.

29.3.2021

Upravni odbor Rukometnog saveza Crne Gore donio je odluku da ne nastavi saradnju sa dosadašnjim selektorom ženske seniorske reprezentacije Kimom Rasmusenom (Rasmussen). 

Za novog selektora državnog tima imenovana je Bojana Popović, dosadašnja prva saradnica Rasmusena u stručnom štabu. Ona će biti šesti selektor nakon obnove nezavisnosti Crne Gore.

Ocjenjujući nastup reprezentacije na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Tokiju kao uspješan, uz napomenu da treće uzastopno učešće na najvećoj svjetskoj smotri sportista predstavlja zajednički uspjeh svih struktura u Savezu, igračica i stručnog štaba, UO RSCG donio je odluku da ukaže povjerenje Popović, cijeneći da je dala ključni doprinos u ostvarenom rezultatu i da kao novi selektor može na najbolji način odgovoriti izazovu kao što je učešće na najvažnijem svjetskom događaju.

Uz zaključak da je potrebno ukazati povjerenje domaćem stručnjaku, UO RSCG je prilikom donošenja odluke, naročito cijenio doprinos Popović u ostvarenim rezultatima državnog tima pod vodstvom selektora Rasmusena.

Debi na klupi reprezentacije kao selektor, Popović će imati 16. aprila protiv Bjelorusije u Podgorici u prvom meču baraža za Svjetsko prvenstvo u Španiji koje se održava u decembru ove godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.