ATLETIKA

Trejvon Bromel istrčao najbolje vrijeme sezone na 100 m

Prošao kroz cilj za 9,88 sekundi

Trejvon Bromel. TWITTER

A. Vatreš

1.5.2021

Američki sprinter Trejvon Bromel (Trayvon Bromell) postigao je najbolji rezultat na svijetu ove godine na 100 metara 9,88 sekundi na takmičenju na Univerzitetu Florida.

Drugi je bio Kanađanin Andre Degras (DeGrasse), bronzani na Olimpijskim igrama 2016., sa 10.05, a treći Divajn Ododuru (Divine).

Dvadesetpetogodišnji Bromel se na trkaće staze vratio nakon povreda koje su ometale njegovu karijeru, a također postaje sve veći kandidat za pobjedu na Olimpijskim igrama u Tokiju, gdje zbog suspenzije neće biti aktualni svjetski prvak Kristijan Kolmen (Christian Coleman), prenosi Hina.

Bromel je 2015. prije svog 20. rođenana postigao osobni rekord sa 9,84 sekundi što je najbolje vrijeme koje je istrčao tinejdžer, a iste je godine bio i bronzani na Svjetskom prvenstvu u Pekingu. U martu 2016. godine osvojio je zlato na 60 metara na dvoranskom svjetskom prvenstvu u Portlandu, nakon čega je uslijedilo osmo mjesto na OI u Rio de Žaneiru. Bromel je tada povrijedio Ahilovu tetivu, a poslije toga je imao i druge povrede koje su ga spriječile da se takmiči više od dvije sezone.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.