AMERIKA

Bivša MLB zvijezda osuđena zbog seksualnog zlostavljanja

Vaskezu prijeti višegodišnji zatvor

Vaskez: Prijeti mu deportacija u Venecuelu. TWITTER

A. Vatreš

21.5.2021

Bivša zvijezda bejzbol ekipe Pitsburg Pirati Felipe Vaskez (Vazquez) osuđen je zbog 15 optužbi povezanih sa seksualnim zlostavljanjima i prekršajima nad maloljetnicom i prijeti mu višegodišnji zatvor.

Porota okruga Vestermorlend u američkoj državi Pensilvaniji, proglasila je 29-godišnjaka krivim po 10 tačaka seksualnog zlostavljanja djece, dvije tačke nezakonitog kontakta s maloljetnicom i po jednoj tački seksualnog napada, korupcije maloljetnika i nepristojnog napada na nekoga ispod 16 godina.

Očekuje se da će Vaskezu biti izrečena kazna u roku od 90 dana, a prijeti mu desetljeća zatvora i moguća deportacija u Venecuelu, prenosi Hina.

Vazkez je uhihćen u septembru 2019. nakon što je otkrivena njegova veza s djevojkom. Veza je započela 2017. godine, kada je ona imala svega 13 godina i čestitala mu rođendan na društvenim mrežama.

Vodstvo Major League Baseball (MLB) je suspendiralo Vazkeza kad su prvi put otkrivene optužbe, a s Pitsburgom je raskinuo ugovor.

Prema pisanju Pittsburgh Tribune-Reviewu, Vaskez se suočava s drugim optužbama za dječju pornografiju i nezakonit kontakt s maloljetnicom na Floridi jer je navodno nastavio vezu s djevojkom kad se tamo preselila 2018. godine.

Vazkez je igrao za Vašington Nešnalse (2015-2016) i Pitsburg Pirate (2016-2019), a dva puta je sudjelovao na All-Star susretima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.