RUKOMET

Vječno izgleda kao da umire, a on je nevjerovatno spreman

Miha Zarabec o svom saigraču iz Kila

Duvnjak: Prvog dana juna slavi 33. rođendan. TWITTER

E. Ćosić

27.5.2021

Kako je stupio na rukometnu scenu Domagoj Duvnjak privukao je mnogo pažnje. Odličnim partijama, vrhunskim potezima i nevjerovatnom srčanošću kupio je navijače, kako reprezentacije Hrvatske, tako i Rukometnog kluba PPD Zagreb. 

Ipak, čim su tinejdžerski dani napustili Duvnjaka, "pod šapu" su ga uhvatili podočnjaci koji su ga pratili u stopu, pa je sjajni rukometaš izgledao kao da je mrtav umoran, a imao je dovoljno energije da odigra dvije - tri - četiri utakmice bez pauze. Kako su godine prolazile Duvnjak se zapuštao, pa bi njegova razbarušena i neuredna kosa, te brada, dodatno utjecali na njegov imidž.

Upravo je o tome pričao njegov saigrač iz Kila i reprezentativac Slovenije Miha Zarabec, koji je u razgovoru za "Balkan Handball" šaljivo pričao o stajlingu svog kolege.

- Dule je top. Naravno da mu je teško bilo nakon poraza od PSG-a u Ligi prvaka. Dobar je, nisam ga ovakvog vidio u posljednje četiri godine. Bio je ozlijeđen i na treninzima smo trčali u četiri grupe. Landin, Dule i ja smo počeli u zadnjoj, a on je bio toliko jak da je odmah prešao u treću. Baš je fit. Ne znam zašto uvijek svi pričaju da izgleda kao da će umrijeti. Iz prve ruke mogu reći da uopće ne izgleda tako. Dobro se osjeća, dobro trenira - rekao je Slovenac, a na opasku da Dule izgleda vječno umorno zbog razbarušene i neuredne kose te brade, Slovenac se samo nasmijao: Možda. Da, uvijek kaže da mu se to ne da. Mislim da ni njegova žena na to ne može utjecati. Ošiša se svaki put prije ljeta. Baš me zanima kako će to sad izgledati - kroz smijeh je rekao Zarabec.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.