RUKOMET

Radno u Bosni: Zadržani najbolji rukometaši, a sada je stigao igrač iz zlatne generacije

Sarajevski velikan se u elitu vratio nakon tri godine igranja Federalne lige

Harmandić u društvu predsjednika Uprave kluba Fuada Malagića. FACEBOOK

E. Ćosić

5.6.2021

Sarajevska Bosna uveliko se sprema za narednu sezonu u kojoj će popularni "Studenti" igrati elitni rang bh. rukometa nakon tri godine koliko su proveli u Prvoj ligi. U sezoni iza nas, Bosna je u Prvoj Federalnoj ligi, grupa Jug ostvarila maksimalan učinak sa 20 pobjeda iz isto toliko utakmica.

Iako je sezona završena, radno je u sedmorostrukom prvaku države. Nakon što su nove ugovore potpisali Faruk Vražalić, Kenan Mutapčić i Emir Omanović, klub je kaparisao bh. reprezentativca i jednog od najboljih lijevih bekova lige Edu Mehinagića. Međutim, ni tu se nije zaustavilo rukovodstvo Bosne koje želi napraviti ekipu za veliki rezultat.

Prvo je klub objavio da je produžena saradnja sa kapitenom i jednim od najboljih bh. rukometaša Muhamedom Toromanovićem, a kao "šlag na tortu" stigla je vijest da se u klub vratio Adnan Harmandić. Prekaljeni rukometaš je bio dio zlatne generacije "Studenata" koja je bila redovan učesnik Lige prvaka, a igrao je i onu antologijsku utakmicu kada je u Skenderiji u okviru prve utakmice polufinala Kupa Kupova srušen veliki HSV.

Harmandić je nakon Bosne igrao za Gorenje, Silkeborg, Vecler, Koburg, te visočku Bosnu u kojoj je imao ulogu trener - igrač.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.