RUKOMET

Ženska juniorska reprezentacija se sprema za nastup na Evropskom prvenstvu

Sanja Bajgorić i njene izabranice borave u Hadžićima

Rukometašice prvi meč igraju protiv domaćina turnira. RS BIH

E. Ćosić

5.7.2021

Ženska juniorska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine priprema se za nastup na Evropskom prvenstvu divizije B u Sjevernoj Makedoniji.

Rukometašice će nastupiti na prvenstvu koje se igra od 10. do 18. jula, a selektorica Sanja Bajgorić i njene izabranice pripremaju se u Hadžićima gdje će ostati do petka. Nakon toga će uslijediti put u Sjevernu Makedoniju, a prvi meč naše rukometašice igraju u subotu (10. jula) protiv domaće selekcije. Taj susret je na rasporedu od 20 sati i 30 minuta.

- Nalazimo se u Hadžićima već od srijede, gdje je planirano da se ostane do samog polaska u Sjevernu Makedoniju. Ono što je bitno je da su se sve djevojke odazvale na okupljanje, trenira se teško, naporno, jako. Treninzi su dva puta dnevno, ujutro treniramo dva sata, navečer sat i po. Do sada fizički odgovor djevojaka je uredu - rekla je selektorica Bajgorić, te dodala:

- Što se tiče protivnika, sve što možemo saznati je ono preko društvenih mreža, gledali smo utakmice Sjeverne Makedonije, gledali smo Kosovo, Farske otoke. Naš stručni štab se odlučio za jednu stvar, a to je da mi razvijemo jedan naš sistem igre, da se ne prilagođavamo protivniku. Ono što smo uspjeli vidjeti, mislim da će odlučivati nijanse u svim utakmicama. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.