TENIS

Đoković nadigrao Mađara za novo polufinale Vimbldona

Prvi teniser svijeta nakon tri seta bolji od Martona Fučeviča

Đoković: Želi uvezati tri titule u Engleskoj. TWITTER

E. Ćosić

7.7.2021

Prvi teniser na ATP listi Novak Đoković bez većih problema savladao je Martona Fučeviča (Fucsovics) sa 3:0 u setovima i plasirao se u polufinale ovogodišnjeg Vimbldona. Bilo je 6:3, 6:4 i 6:4 za srbijanskog asa koji je tako došao do 100. pobjede na travi.

Đoković je furiozno ušao u meč i nakon svega 18. minuta igre imao 5:0 u prvom setu. Onda je uslijedila serija Mađara, koji je osvojio servis gem, a potom i napravio brejk, koji je potvrdio još jednim servis gemom. Iako se nije tako činilo napočetku, srbijanski teniser se namučio u prvom setu i tek nakon šeste set lopte priveo prvu dionicu kraju.

Mađarski teniser je i u drugom setu pružio odličan otpor. I jedan i drugi igrač dobro su servirali sve do petog servis gema Mađara, kada je Đoković krenuo nešto ofanzivnije, a onda osvojeni brejk potvrdio servis gemom i došao do 2:0 u setovima. Vodio je Fučevič 30:15 u posljednjem gemu drugog seta, ali nije mogao do brejka i ostanka u drugoj dionici.

Đoković je na startu trećeg seta došao do brejka, a onda ovjerio brejk. Mogao je Đoković i do 3:0, ali se Fučevič izvukao iz nezgodne situacije. Prvi reket svijeta je naišao na dobar otpor Mađara u šestom gemu treće dionice, ali je uspio doći osvojiti gem na svom servisu. Na kraju je priveo set u svoju korist identičnim rezultatom kao u drugoj dionici meča.

Najbolji teniser svijeta će u polufinalu igrati sa boljim iz duela Karena Hačanova (Khachanov) i Denisa Šapovalova (Shapovalov). 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.