ODRŽANA CEREMONIJA

Bh. olimpijci se predstavili na Olimpijskom stadionu u Tokiju

Nakon spektakularne ceremonije otvaranja uslijedilo je predstavljanje svih olimpijskim timova učesnika Igara

Cerić i Tuka su nosili zastavu BiH na današnjoj ceremoniji. AFP

Piše: M. K.

23.7.2021

Ljetne olimpijske igre svečano su otvorene u Tokiju, a sama ceremonija je izgledala dosta čudno s obzirom na mali broj gledalaca koji je bio prisutan na tribinama Olimpijskog stadiona.


Nakon ceremonije uslijedilo je predstavljane timova - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Nakon ceremonije uslijedilo je predstavljanje olimpijskim timova, a na stadionu se našao i naš olimpijski tim u kojem su zastavu BiH nosili Larisa Cerić i Amel Tuka.

Bh. olimpijski tim u Tokiju predstavljat će Amel Tuka i Mesud Pezer u atletici, Larisa Cerić u džudu, Lana Pudar i Emir Muratović u plivanju, Nedžad Husić u tekvandou i Tatjana Đekanović u streljaštvu. Za našu zemlju nastup u Tokiju bit će osmo učešće na Ljetnim olimpijskim igrama.

BiH se još ne može pohvaliti medaljama sa Olimpijade, a ove godine se najviše očekuje od najboljeg bh. atletičara Amela Tuke, vlasnika srebra sa Svjetskog prvenstva u atletici iz Dohe 2019..

Dodajmo i to da je tokom ceremonije otvaranja hiljade Japanaca marširalo glavnom ulicom u Tokiju u znak protesta protiv održavanja Olimpijskih igara zbog opasnosti od širenja virusa.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.