OLIMPIJSKE IGRE

Hrvatskim vaterpolistima pripao lokalni derbi

U 3. kolu grupe B pobijedili Crnu Goru sa 13:8

Hrvatski vaterpolisti slave pobjedu. TWITTER

E. Ćosić

29.7.2021

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske slavila je u lokalnom derbiju protiv Crne Gore sa 13:8 (1:1, 6:4, 4:3 i 2:0), u trećem kolu B grupe olimpijskog turnira u Tokiju.

Tako su se Hrvati iskupili za iznenađujući poraz u drugom kolu od Australije, dok su Crnogorci upisali drugi uzastopni poraz na turniru, nakon što su izgubili i od Španije 8:6. Hrvatska je opravdala ulogu favorita i nadigrala crnogorske vaterpoliste. U drugoj četvrtini stekla je tri gola prednosti i održavala je do kraja. 

Izabranici selektora Ivice Tucka su bili jako raspoloženi, sve je ulazilo u gol protivnika. S druge strane, Crnogorci koji su samo jednom bili u vodstvu (1:0), nisu odigrali meč na svom nivou, posebno u odbrani, gdje je bilo grešaka, nakon kojih je Hrvatska uspjela da se odvoji i dođe do vodstva.

Najefikasniji u hrvatskoj selekciji bio je Loren Fatović sa tri, dok su po dva gola postigli Ante Vukićević, Luka Bukić i Havijer Garsija (Javier Garcia). U crnogorskoj reprezentaciji dvostruki strijelci bili su Aleksandar Ivović, Dušan Matković i Miroslav Perković, dok su po gol postigli Aleksa Ukropina i Dušan Banićević.

Hrvatsku u narednom kolu očekuje još jedan lokalni derbi protiv Srbije, dok će Crna Gora u narednom kolu igrati sa Kazahstanom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.