RUKOMET

Juniorska reprezentacija BiH deklasirala Ukrajinu na startu Evropskog prvenstva

Evropsko juniorsko prvenstvo B divizije igra se u Sjevernoj Makedoniji

Izabranici Tonija Čoline bez milosti. RS BIH

E. Ćosić

9.8.2021

Juniorska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine odlično je započela takmičenje na Evropskom prvenstvu B divizije koje se igra u Sjevernoj Makedoniji. U prvom kolu grupe B "Zmajići" su deklasirali Ukrajinu i slavili pobjedu od 37:19 (19:13).

U početku se igrao dosta izjednačen rukomet, a sredinom prvog dijela naši rukometaši pojačavaju ritam, te do kraja odmora prave prednost od šest golova (19:13).

U nastavku je postojala samo jedna ekipa, Bosna i Hercegovina koja je u drugom dijelu protivniku dozvolila samo šest golova. Bilo je 18:6 u drugom poluvremenu za izabranike Tonija Čoline.

Najefikasniji u našem timu bili su Luka Perić, Berin Keso i Ivano Pavlović sa po šest pogodaka. Luka Đorđević je dodao pet, Danilo Ristić četiri gola, a tri pogotka dodao je Luka Medić. Na drugoj strani nije sam mogao Andrij Kasaji (Andrii Kasaii) koji je postigao čak 11 golova.

Današnjim trijumfom napravili su ogorman korak prema nokaut fazi. Juniorski reprezentativci sutra igraju protiv Gruzije (15 sati). Plasman dalje obezbijedit će prve dvije ekipe iz grupe. U drugom meču ove grupe Švicarska je sa 38:20 pobijedila našeg sutrašnjeg protivnika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.