RUKOMET

U čast legende bh. rukometa: Poznati učesnici turnira "Edhem Edo Sirčo"

Turnir će se održati od 27. do 29. avgusta ove godine u KSC "Mladost" u Visokom

Sirčo: Preminuo u septembru prošle godine. ARHIV

E. Ćosić

25.8.2021

Memorijalni rukometni turnir “Edhem Edo Sirčo” bit će održan od 27. do 29. avgusta ove godine u KSC “Mladost” u Visokom. Na turniru koji se održava u čast legende bosanskohercegovačkog rukometa učešće su uzeli njegovi bivši klubovi: visočka Bosna, sarajevska Bosna, Izviđač i dobojska Sloga.

Zbog epidemioloških preporuka u Italiji i Sloveniji, svoje učešće su otkazali Rubierra i Krško, koji su bili onemogućeni doputovati u našu državu. Zbog toga će se promijeniti sistem takmičenja. Neće se takmičiti po grupama, već se igrati svako sa svakim. 

U petak (27. avgusta) prvi meč igraju sarajevska Bosna i Izviđač (16:30), a nakon utakmice će nastupiti članove ritmičke gimnastike, a visočka Bosna i Sloga snage će odmjeriti u meču u 19 sati i 15 minuta. 

U subotu sarajevska Bosna igra sa dobojskom Slogom (16:30), nakon čega će biti pauza do meča visočke Bosne i Izviđača (19:00). U nedjelju će se sastati Izviđač i Sloga, odnosno dvije Bosne, visočka i sarajevska. U 13:30 je zakazano proglašenje pobjednika.

Podsjećamo, Edhem Sirčo je krajem septembra prošle godine preminuo u 47. godini od posljedica srčanog udara. Bivši bh. reprezentativac se po završetku igračke karijere upustio u trenerske vode. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.