RUKOMET

Benjamin Burić za "Avaz": Dobro sam se oporavio, sada je sve stvar glave

Nedavno sam počeo normalno raditi, a konačno sam počeo igrati i utakmice

Burić: Vratio se među stative. ARHIV

Piše: E. Bijedić

31.8.2021

Pamtimo urlik Benjamina Burića 19. maja ove godine poslije jednog sedmerca na utakmici njegovog Flensburga s Olborgom u četvrtfinalu Lige prvaka, a nakon kojeg je morao napustiti ovaj meč.

Treba paziti

Bilo je evidentno da je ovog puta žrtva teškog rasporeda jednog vrhunskog bundesligaškog kluba bio naš reprezentativni golman te da se radi o težoj povredi.

Nakon četiri mjeseca pauze, Burić se prošle sedmice konačno vratio među stative. Branio je u prijateljskom duelu svog Flensburga i danskog drugoligaša Midtjilanda.

- Magnetna rezonanca je pokazala puknuće zadnje lože što je značilo pauzu od dva i pol do tri mjeseca dana. Početkom mjeseca sam se polako vratio treninzima, a krenuo sam raditi i rukomet. Nedavno sam počeo normalno raditi, a konačno sam počeo igrati i utakmice - kaže Benjamin Burić koji je zadovoljan oporavkom:

- Sada je sve u redu, samo treba još malo paziti. Trenutno je to više stvar glave, međutim, dobro sam se oporavio i ide nabolje.

Ambicije uvijek iste

Flensburg je prošle sezone neočekivano stao u četvrtfinalu Lige prvaka, dok su prvenstvo izgubili na samo jedan gol manje od Kila koji je skupio jednak broj bodova.

 - Naše ambicije uvijek ostaju iste. Titule su uvijek u fokusu, ali vidjet ćemo kako će ići. Imamo dosta povrijeđenih igrača, pa onih koji su sad igrali Olimpijske igre i nisu se još priključili ekipi, tako da je sve to zgusnuto i ide pomalo na silu, ali vidjet ćemo – govori Burić.


Bez predaje

U ovom trenutku je okupljanje reprezentacije u oktobru daleko, pogotovo Evropsko prvenstvo u januaru, međutim, za pripremu izabranici Ivice Obrvana neće imati puno mogućnosti. U oktobru bi trebali igrati prijateljske utakmice s Mađarskom, ali ovo još treba biti potvrđeno.

- Trebamo utakmice i sigurno da će nam dobro doći okupljanje gdje možemo dosta toga složiti oko planova za prvenstvo. Mislim da trebamo maksimalno iskoristiti tih sedam dana da vidimo gdje smo i šta smo – smatra Burić.

EP se održava u Mađarskoj i Slovačkoj od 13. do 30. januara 2022. godine. Reprezentacija Bosne i Hercegovine je smještena u grupu E koja će svoje utakmice igrati u Bratislavi, a protivnici su Španija, Švedska i Češka Republika.

- Bez obzira na protivnike nikad ne ideš tamo da se odmah predaš, tako da ćemo vidjeti kako će to izgledati. Najbitnije je da svi dođemo zdravi. Sad nam je prvenstvo i bliže, pa ako sve bude u redu, valjda bude i naših navijača, što bi nam dosta značilo – zaključio je Burić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.