KONTROVERZNA ODLUKA

SEHA eliminisala slavni klub zbog jednog zaraženog igrača

- Kakva sramota! Kažu da je pozitivan samo Borko, dok za sedmoricu igrača nije prošlo dvije nedjelje od druge doze vakcine pa su kritični, izjavio je Veselin Vujović

Vujović je šokiran zbog odluke SEHA-e. Arhiv

M. K.

2.9.2021

Čelnici rukometne SEHA lige donijeli su skandaloznu odluku kada su zbog koronavirusa u sastavu Vardara, eliminisali cijeli tim iz Skoplja sa finalnog turnira, a kao zamjenski klub "upao" je Zagreb.

U slavnom klubu, koji je u dvomeču bio bolji upravo od Zagrepčana, pozitivan na korona virus nakon meča bio je golman Borko Ristovski, nakon čega je SEHA donijela blago rečeno kontroverznu odluku jer, kako kažu, "nisu htjeli da rizikuju i da ugroze ostale takmičare".

- Kakva sramota! Kažu da je pozitivan samo Borko, dok za sedmoricu igrača nije prošlo dvije nedjelje od druge doze vakcine pa su kritični. Htjeli smo da ponovimo test, ali nam nisu dali. Svi imamo PCR testove, tražili smo ih da ih ponovo naprave. Htio sam da idem sa 11 igrača koji imaju potvrdu o vakcinaciji, ali nam ni to nisu dozvolili, rekao je Veselin Vujović, trener Vardara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.