DOBAR REZULTAT U LOŠINJU

Trener "Invictuma" Enej Radan za "Avaz": Ovo je ogroman uspjeh za kompletan bh. vaterpolo

- Loše otvorena utakmica i zaostatak na početku koštali su nas poraza od Gorice u finalu, rekao nam je trener VK Invictum

Piše: M. Kadić

7.9.2021

Sarajevski vaterpolisti odigrali su odlične partije u Hrvatskoj. Društvene mreže

Vaterpolisti sarajevskog kluba "Invictum" osvojili su drugo mjesto na vaterpolo turniru "Dobri dupin" koji se održavao u hrvatskom Lošinju, a na kojem je učestvovalo 12 ekipa iz Slovenije, Hrvatske, Austrije i BiH.

Bh. predstavnik je redom pobjeđivao Marsoniju iz Slavonskog Broda (18:6) i austrijski Grac (19:2), da bi potom u polufinalu savladali Vukovar s 12:6. Zaustavljeni su u finalu protiv Gorice iz Slovenije koja je slavila sa 7:6.

Trener VK "Invictum", Enej Radan, za portal "Avaza" rekao je kako je ovo ogroman uspjeh za kompletan bh. vaterpolo.

- Bili smo učesnici 17. vaterpolo turnira koji se održava svake godine u Lošinju i na kojem učestvuje veliki broj ekipa. Na ekipu smo mnogo ponosni i zadovoljni smo postignutim uspjehom. Nakon što smo savladali Marsoniju, Grac i Vukovar, u finalnoj utakmici smo igrali jednu četvrtinu nerješeno, a potom smo u dvije slavili. Međutim, loše otvorena utakmica i zaostatak na početku koštali su nas poraza od Gorice, rekao nam je Radan. 

Kad se sve sabere i oduzme u sarajevskom klubu su jako zadovoljni.

- Na kraju smo se vratili u Sarajevo sa drugim mjestom i zadovoljni smo jer je se u svim zemljama iz koje su dolazili klubovi mnogo više ulaže u sport kao i u vaterpolo. Kod nas su za još jedan dobar uspjeh najzaslužniji roditelji, zaključio je Enej Radan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.