RUKOMET

Poznati svi učesnici EHF Evropa lige, BiH predstavlja šest rukometaša

Žrijeb parova je u četvrtak, a u bubnju će se naći 24 ekipe

Perić i Građan ponovo u Evropa ligi sa svojim Pelisterom. ARHIV

E. Ćosić

29.9.2021

Poznati su svi učesnici EHF Evropa lige, drugog po jačini evropskog klupskog takmičenja. Bosnu i Hercegovinu će u ovoj sezoni predstavljati šest rukometaša. 

Dvojica igraju za makedonskog viceprvaka Eurofarm Pelister. U pitanju su Josip Perić koji je od ove sezone i kapiten tima, te Elmir Građan. Dva igrača imamo i u viceprvaku Poljske, kapitena bh. reprezentacije Mirsada Terzića i golmana Adija Ahmetaševića. 

Evropu ligu će igrati i Ibrahim Haseljić sa svojim Gorenje Velenjem, te Tomislav Nuić koji je član atinskog AEKA. Član slovenskog prvaka, ekipe Gorenja Velenja je i mladi Tarik Velić koji nastupa za mladi tim. 

Žrijeb grupa je u četvrtak, a u bubnju će se naći 24 kluba. Timovi će biti podijeljeni u četiri grupe od po šest ekipa, a plasman dalje izborit će po četiri najbolja tima iz svake grupe.

Magdeburg, Nant, Bidasoa Irun, Grundfos, Tatabanja, Savehof, Eurofarm Pelister, Vintertur, Čekovski Medvedi, Gorenje Velenje, AEK, Tatran Prešov i Rihimaki Koks su osigurali direktan plasman, dok su kroz kvalifikacije prošli Nekse, Nim, Benfika, Lemgo, Fuhse Berlin, Tuluz, Siudad de Logrono, GOG, Kadeten Šafhauzen, Visla Plok, Sporting Lisabon i Pauk.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.