RUKOMET

"Studenti" u dramatičnom finišu meča pobijedili Slogu: Harmandić pogodio tri sekunde do kraja

Utakmica 5. kola Premijer lige BiH

Detalj s utakmice. SCREENSHOT

Piše: E. Ćosić

9.10.2021

Rukometaši ORK Bosna AC Quattro upisali su gostujuću pobjedu protiv Sloge Gornji Vakuf rezultatom 33:32 (17:15) u okviru 5. kola Premijer lige BiH za rukometaše.

"Studenti" su odlično otvorili meč, međutim Sloga nije dozvoljavala gostima da se razmašu i naprave veću prednost sve do sredine prvog dijela. Bosna je golom Emira Omanovića u 13. minuti prvi put došla do tri gola prednosti (8:5), a onda u 19. minuti dolaze i do plus četiri (11:7). U 22. minuti "Studenti" su imali i pet golova prednosti (14:9), ali je Sloga do kraja prvog dijela uspjela smanjiti zaostatak.

U nastavku su "Studenti" imali momenata kada je došlo do pada koncentracije, pa su igrači Bosne dopustili da Sloga dođe do poravnanja. Uslijedila je dramatična završnica, a onda je iskusni Adnan Harmandić tri sekunde do kraja postigao gol za pobjedu (33:32).

Najefikasniji igrač Bosne bio je Faruk Vražalić sa osam golova, sedam je dodao Emir Omanović, a po šest su postigli Muhamed Toromanović i Adnan Harmandić. Edo Mehinagić je meč završio sa četiri pogotka, a Amar Korkarić je dva puta bio strijelac.

Na drugoj strani najefikasniji je bio Amar Amitović sa 11 golova, a Adnan Jamaković je postigao devet pogodaka. Pet je dodao Goran Šarenac, četiri Anes Halebić, a tri pogotka su bila djelo Radovana Uljarevića.

Podsjećamo, rukometaši Bosne su sada na polovičnom učinku nakon četiri odigrana susreta, ali vrijedi istaći da su "Studenti" prije meča sa Leotarom i Slogom bili u desetodnevnom karantinu zbog koronavirusa.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.