SRBIJA

Zbog incidenata na utakmici sa Novim Pazarom, RK Crvena zvezda kažnjena sa 850 eura

Direktor Arkus Lige potpisao dokument kojem se potvrđuju kazne

Parola navijača Crvene zvezde na spomenutoj utakmici. ARHIV

E. Ć.

26.10.2021

Direktor lige Srbije, Milorad Šolević, potpisao je danas dokument u kojem se potvrđuju kazne za RK Crvena zvezda i RK Novi Pazar nakon incidenta koji se dogodio u utakmici Arkus lige u Beogradu.

Na kraju su zbog incidenata Pazarci odlučili istupiti iz lige, a sada su dodatno kažnjeni sa oko 2.500 eura, dok je Crvena zvezda kažnjena sa svega 850 eura.

- Prilikom određivanja disciplinske sankcije, Direktor nije prepoznao nijednu olakšavajuću okolnost, dok je kao otežavajuću okolnost cijenio činjenicu da prijavljeni klub nije koristio mehanizme Asoscijacije i RSS kao i instrumente nadležnih ministarstava u cilju prevazilaženja problema već je ishitrenim istupanjem iz ARKUS lige rukometu i sportu uopšte nanio veoma veliku štetu - navedeno je u saopćenju.

Kazna za Crvenu zvezdu je blaža jer je kao olakšavajuća okolnost navedeno to što su predstavnici brzo reagovali i uklonili sporne parole, kao i to što na teren i na igrače nije bačen nijedan predmet, pa tako nije bila "ugrožena bezbjednost sportista".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.