RUKOMET

Selektor Obrvan pred prijateljski dvomeč sa Mađarskom: Nastavit ćemo sa podmlađivanjem tima

Rezultat u drugom planu

Obrvan na pres-konferenciji. RUKOMETNI SAVEZ BIH

Piše: G. Š.

3.11.2021

Naša rukometna reprezentacija sutra i prekosutra će protiv Mađarske u Budimpešti odigrat dvije prijateljske utakmice. 

- Prekratak je period da se nakon tri treninga govori o bilo čemu, rekao je selektor "Zmajeva" Ivica Obrvan na današnjoj press konferenciji i dodao:

- Isto tako, ove dvije utakmice protiv Mađarske neće biti nikakva generalna ocjena.

Podmlađeni tim

Naš tim će protiv Mađara igrati sa podmlađenim timom.

Mi ćemo nastaviti sa tim procesom. Sigurno da će neki od tih mladih igrača biti u najužem izboru za Evropsko prvenstvo, a sasvim sigurno će i na prvom okupljanju nakon završetka Evropskog prvenstva doći do uključivanja većeg broja mladih igrača u roster reprezentacije BiH koja će pokušati izboriti plasman na naredna svjetska i evropska prvenstva, rekao je selektor Obrvan i naglasio da ovo nije idealan trenutak za gostovanje, ali nijedna reprezentacija nije željela doći u Sarajevo.

- Moj plan za ovo okupljanje je bilo da pozovem njih da gostuju ovdje, ali svako želi da mu dođete u goste. Kada smo razmišljali s kim da igramo, Mađarska je prihvatila utakmice, ali da igramo kod njih. Vjerovatno zbog otvaranje nove sportske dvorane u Budimpešti. Ovo možda nije idealan trenutak za gostovanje, ali ako ćete birati idealan trenutak za isprobavanje novih igrača i davanja šanse mladima, pitanje je kad bi to dočekali. Rezultat nikoga, a posebno mene svakako neće previše zabrinjavati, osim da imamo dobar pristup i dobijemo nešto pozitivno od toga. 

Atmosfera u našem timu, kako kaže selektor "Zmajeva", je odlična.

- Momci dobro rade, upijaju to što se od njih traži, ali mislim da je to sasvim normalno da kada ste pozvani u reprezentaciju, istakao je Obrvan.


EHF diktira kalendar

Svake godine je broj dana za okupljanje sve manji, što znatno otežava posao.

- EHF diktira kalendar i dane kad se možete okupiti. Ja bih bio sretan kad bi se mogli okupiti jednom mjesečno, pet do sedam dana. To bi bila velika stvar za nadogradnju igre i planiranje, a ovako ovo je prvo okupljanje od završetka kvalifikacija za EP, što je definitivno malo, zaključuje Obrvan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.