BEJZBOL

Atlanta Brejvsi prvaci MLB-a nakon 26 godina

U finalnoj seriji slavili protiv Hjuston Astrosa i došli do četvtog naslova

Prvi naslov za Brejvse poslije 1995.. AFP

A. V.

3.11.2021

Ekipa Atlanta Brejvsa novi je pobjednik glavne američke profesionale lige u bejzbolu (MLB), a do četvrtog naslova "svjetskih prvaka" došli su u šestoj utakmici finalne serije protiv Hjuston Astrosa, savladavši ih kao gosti sa 7:0.

Atlanta je posljednji put bila prvak 1995., a sa 16 uzastopnih nastupa u doigravanju bez osvajanja trofeja Brejvsi su bili tim s najdužim nizom neuspješnih pokušaja da se domognu Commissioner's Trophyja koji se dodjeljuje pobjedniku World Seriesa, prenosi Hina.

Ono što su propustili učiniti u petoj utakmici pred svojim navijačima, igrači Atlante napravili su na Minute Maid Parku u Hjustonu, gdje su domaći Astrosi slovili za favorite, ne samo u šestoj utakmici, već i za ponavljanje trijumfa iz 2017.

Za razliku od petog dvoboja, kad su "grend slemom" već u prvoj izmjeni poveli s 4:0, a na kraju izgubili sa 10:5, Brejvsi su u šestoj utakmici potpuno nadigrali Astrose. Prednost su stekli u trećoj izmjeni, kad je Kubanac Horhe Soler (Jorge) poslao loptu izvan stadiona za vodstvo 3:0. Denzbi Svonson (Dansby Swanson) je također ostvario "home run" kojim su Brejvsi došli do prednosti 5:0, da bi posljednja dva "runa" ostvario Fredi Frimen (Freddi Freeman).

Startni bacač Maks Frid (Max Fried) je u šest izmjena dopustio samo četvorici udarača Astrosa da dođu do prve baze, pa je domaća ekipa ostala bez ijednog optrčavanja u dvoboju u kojem su tražili priliku za produženje finalne serije do odlučujuće, sedme utakmice, koja bi također bila igrana u Hjustonu.

Astorsi su u posljednjih pet sezona treći put bili u finalu, ali su samo jednom izašli kao pobjednici, kad su 2017. sa 4:3 nadigrali Los Anđeles Dodžerse, a 2019. su izgubili od Vašington Nešenelsa.

Za najboljeg igrača finalne serije proglašen je Horhe Soler koji je u šest utakmica World Seriesa postigao tri "home runa".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.