ŠKOLA RUKOMETA

Zadovoljstvo u RK Gračanica, četvorica igrača u državnoj selekciji

Na „radaru“ selektora je i Omer Mehmedović, a u juniorskoj selekciji su Azer Musić i Edvin Dželilović

Mehmedćehajić, Ahmetašević, Hamidović i Kadrić. FACEBOOK

Piše: H. Čalić

8.11.2021

Iako je podmlađena rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u prijateljskom dvomeču u Mađarskoj, poražena rezultatima 26:24 i 26:23 od Mađarske, rukometne sile, može se konstatovati da je BiH imala dva korektna nastupa, s obzirom da je selektor Ivica Obrvan priliku dao mlađim igračima.

 Ono što ljubitelje rukometa u Gračanici i čelnike RK Gračanica, raduje je nastup četvorice bivših i sadašnjih rukometaša za državni tim. To su, golman Admir Ahmetašević (Wisla Plock) koji je u prvoj utakmici ubilježio osam odbrana, te Dino Hamidović (Braun-Mađarska) koji je u drugom susretu sa šest golova bio najbolji strijelac za BiH. Dvojica mladih, sadašnjih rukometaša, Damir Kadrić i Adi Mehmedćehajić su postigli po jedan jedna gol za BiH. 

Uzme li se u obzir da je na „radaru“ selektora Obrvana i kapiten Gračanice Omer Mehmedović, te da su mlađani Azer Musić i Edvin Dželiović, članovi juniorske selekcije, onda je zaključak da se u RK Gračanica dobro i stručno godinama radi.


Musić: Borimo se da igračima obezbijedimo sve uslove. ARHIV

 - Dodajmo ovome da od ove takmičarske sezone, osim seniorske ekipe, Gračanica ima i ekipu u Prvoj ligi FBiH i sve u svemu u ovom sistemu egzistira oko 110 igrača. Borimo se da za njih obezbijedimo sredstva i sve uvjete za treninge i utakmice i nadamo se da će još koje rukometno ime bljesnuti u našem klubu - kaže predsjednik Gračanice Nedim Musić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.