RUKOMET

Sarajevska Bosna slavila na gostovanju kod Maglaja

Zaostali susret 9. kola rukometne Premijer lige BiH

"Studenti" došli do druge vezane pobjede. ORK BOSNA

Piše: E. Ćosić

17.11.2021

Rukometaši sarajevske Bosne upisali su gostujuću pobjedu protiv ekipe Maglaja u zaostalom meču 9. kola rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine rezultatom 22:21 (11:10).

Nakon prošlog kola i pobjede protiv Gračanice (27:25), danas su izabranici trenera Zuhdije Korkarića slavili na neugodnom gostovanju kod Maglaja. 

"Studente" su do pobjede predvodili bivši igrač Maglaja Edo Mehinagić sa šest, Haris Bračković sa pet, te kapiten Muhamed Toromanović sa četiri gola. Po dva su dodali Emir Omanović i Adnan Harmandić. Zanimljivo da je jedan gol postigao i golman Kenan Mutapčić, a po jednom su se u listu strijelaca upisali i Faruk Vražalić i Aid Selimović. Odličan je bio golman Mutapčić, koji je pored gola dodao 18 odbrana.

Na drugoj strani, najefikasniji je bio Ognjen Radojičić sa pet golova, a po četiri su dodali Amar Hasić, Amel Džakmić i Emir Bajraktarević, dok je Haso Ćosić dva puta pogađao mrežu gostiju. Po jedan gol su dali Amar Kendić i Omar Delić, a na golu je odličan bio Đorđe Bojić s 11 intervencija.

Bosna je poslije ove pobjede skočila na 9. mjesto sa osam osvojenih bodova, dok je Maglaj na pretposljednjoj poziciji sa četiri boda. Bosna u narednom kolu gostuje Konjuhu u Živinicama, dok će Maglaj dočekati najprijatnije iznenađenje sezone, ekipu Leotara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.