VELIKO PRIZNANJE

Predsjednik OK BiH Marijan Kvesić dobitnik EOK nagrade "Evropski olimpijski vijenac"

Nagrada je dodijeljena za izvanredne zasluge u korist promocije sporta u svojoj zemlji, te doprinosu unapređenja saradnje između evropskih NOK-ova

Marijan Kvesić na uručenju nagrade. OK BiH

A. V.

26.11.2021

Predsjednik Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine Marijan Kvesić dobitnik je prestižne nagrade "Evropski olimpijski vijenac" koju dodjeljuje Evropski olimpijski komitet (EOK). Dobitnika ove prestižne nagrade izabrao je Izvršni komitet EOK-a, a predsjednik Kvesić je predložen od strane Predsjedništva OK BiH i Izvršnog komiteta OK BiH.

Nagrada je dodijeljena za izvanredne zasluge u korist promocije sporta u svojoj zemlji, te doprinosu unapređenja saradnje između evropskih NOK-ova i predstavlja veliko priznanje aktuelnom predsjedniku Olimpijskog komiteta BiH, ali i članovima Predsjedništva Olimpijskog komiteta BiH, Izvršnom komitetu Olimpijskog komiteta BiH, te cijeloj bh. olimpijskoj porodici. Ovu prestižnu nagradu, predsjedniku Kvesiću uručio je predsjednik EOK-a Spyros Capralos.

Predsjednik Kvesić je naveo da je ovo nagrada za njegovu predanost Olimpijskom pokretu 25 godina u kontinuitetu, ali i priznanje za mnoge projekte koje je Olimpijski komitet BiH uspješno realizovao sa ciljem promocije olimpijskih vrijednosti, prijateljstva, poštovanja i izvrsnosti gdje su sportisti uvijek bili na prvom mjestu.

Dodjela nagrade se održala tokom 41. seminara Evropskih olimpijskih komiteta u Šamorinu, Slovačka, 26. novembra 2021.godine.

- Upućujemo iskrene čestitke našem Predsjedniku, i neka ova nagrada bude podstrek svima da koračamo zajedno brže, više i jače ka jedinstvenom cilju unaprijeđenja bh sporta - poručili su iz OK BiH.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.