RUKOMET

Goražde i Međugorje u borbi za titulu jesenjeg prvaka

Mislim da imamo bolju ekipu iako je nekoliko igrača povrijeđeno, ali mislim da ćemo uspjeti – kazao je prvotimac MRK Goražde Armin Krakonja

Goraždani imaju dva boda više od Međugorja. FENA

FENA

10.12.2021

Pitanje jesenjeg prvaka Prve lige Federacije BiH u rukometu za muškarce bit će odlučno sutra, nakon utakmice između Goražda i Međugorja koja se igra u Gradskoj dvorani “Mirsad Hurić”.


Goražde lider

Goraždani, koji su trenutno prvi na tabeli sa dva boda više od ekipe Međugorja, očekuju da će uz pomoć vjerne publike ovjeriti titulu jesenjeg prvaka.

- To je ujedno zadnja utakmica i derbi kola jer igramo sa direktnim konkurentom za prvo mjesto i titulu jesenjeg prvaka te očekujemo dobru utakmicu. Mislim da imamo bolju ekipu iako je nekoliko igrača povrijeđeno, ali mislim da ćemo uspjeti – kazao je prvotimac MRK Goražde Armin Krakonja.

U klubu su zadovoljni jesenjim dijelom prvenstva iako, ističu, uvijek može bolje.

- Bitno je da smo zadržali prvo mjesto i vjerujem da će tako ostati. Imamo kvalitetnu ekipu, vratili su nam se i neki stari igrači, tako da uz malo bolje pripreme i dok se još uigramo, mislim da će to biti sasvim dobra ekipa i za Premijer ligu, što je naš cilj – dodao je Krakonja.


Besplatan ulaz

Utakmica između Goražda i Međugorja igra se sutra u Gradskoj dvorani "Mirsad Hurić" od 19.30 sati. S ciljem podrške kampanji borbe protiv nasilja nad ženama, MRK Goražde omogućio je besplatan ulaz za sve pripadnice nježnijeg spola.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.