ČUDNA ODLUKA FS FBIH

Javnost iznenađena: MNK Seljak nagrađen za razliku od Veleža koji je bio drakonski kažnjen

Navijači MNK Seljak udarili golmana Konjica, a na kraju je susret registrovan rezultatom 3:0 u korist tima iz Livna

Nemile scene na meču 5. kola Prve futsal lige FBiH. screenshot

E. Ć.

10.12.2021

Nemile scene obilježile su susret 5. kola Prve futsal lige FBiH između MNK Seljak i FK Konjic proteklog vikenda. Derbi meč i duel glavnih konkurenata za ulazak u Premijer ligu BiH je sa sobom donio i mnogo naboja, međutim u drugom poluvremenu se dogodila nemila scena.

Naime, utakmica je prekinut kada su na teren ušli domaći navijači, prilikom kojeg je udaren golmana gostujuće ekipe. Gosti iz Konjica su tražili da se isprazne tribine dvorane u Livnu, međutim to se nije desilo, te su zbog ugrožene sigurnosti futsaleri Konjica odlučili da ne igraju meč.


Odluka Fudbalskog saveza FBiH. sportske.ba

Danas je stigla odluka Fudbalskog saveza FBiH koji je utakmicu registrovao rezultatom 3:0 za MNK Seljak, tim čiji su navijači napravili incident. Ova odluka je privukla mnogo pažnje bh. javnosti, tim više jer se nešto slično dogodilo u fudbalskoj Premijer ligi BiH u susretu Veleža i Borca.

Tada su "Rođeni" zbog upada svojih navijača kažnjeni s pet utakmica pred praznim tribinama i oduzimanjem bodova, dok je utakmica registrovana rezultatom 3:0 za Borac.

Odluka Fudbalskog saveza FBiH. sportske.ba

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.