ZMAJEVI POČELI PRPREME

Selektor Ivica Obrvan: Vranješa i braću Burić oslobodio sam obaveza

Sve selekcije u grupi su bolje od nas po igračkim imenima, ali to moraju dokazati i na terenu, kaže trener bh rukometaša

Selektor Obrvan govorio o pripremama za EP. Facebook RSBIH

M. K.

20.12.2021

Selektor najboljih bh rukometaša Ivica Obrvan na današnjoj press-konferenciji govorio je i pripremama za Euro i svemu što očekuje rukometne "Zmajeve" u narednom periodu.

Također, selektor je i objasnio zašto neki od najboljih bh. rukometaša nisu trenutno sa ekipom. 

- Okupili smo se sinoć, nisu svi pozvani igrači ovdje jer su neki od njih imali kasniji put i dao sam im zbog toga dan duže dok će se ostatak igrača priključiti u toku dana. Ove prve pripreme su zamišljene kao jedno inicijalno okupljanje u kojem ćemo se uvesti u ono što nas čeka za Evropsko prvenstvo. Nedostaje nekoliko igrača koji će svakako biti tu kao dio reprezentacije. Tu mislim na Vladimira Vranješa kojeg sam oslobodio obaveza zbog napora, te na braću Senjamina i Benjamina Burića, koji su zauzeti u svojim klubovima. Od jutros počinjemo da aktiviramo ekipu jer imamo tu dvadesetak igrača koji su završili sa aktivnostima, rekao je selektor Obrvan.

O protivnicima na EP-u selektor kaže:

- Sve selekcije u grupi su bolje od nas po igračkim imenima, ali to moraju dokazati i na terenu. Mnogo faktora utiče na to šta će biti na prvenstvu. Tu je i pandemija koronavirusa koja može da utiče na sastave selekcija učesnika, smatra Ivica Obrvan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.