NAKON NASTUPA NA SP-U

Lana Pudar: Ponosna sam na ovu bronzanu medalju

Mostarka je ostvarila je veliki uspjeh na SP-u gdje je sa svega 15 godina osvojila bronzanu medalju u disciplini 200 leptir

Piše: M. K.

23.12.2021

Doček na sarajevskom aerodromu - Avaz
Doček na sarajevskom aerodromu - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

Bh. plivačica Lana Pudar danas se vratila u BiH nakon nastupa na Svjetskom prvenstvu održanom u Abu Dabiju.

Podsjetimo, mlada Mostarka ostvarila je veliki uspjeh na SP-u gdje je sa svega 15 godina osvojila bronzanu medalju u disciplini 200 leptir.

Osim toga, u utrci na 50 metara leptir bila je šesta, dok je u disciplini 100 metara leptir bila sedma.

Nakon dolaska na sarajevski aerodrom gdje su je između ostalih dočekali majka i brat, Lana se obratila medijima na press-konferenciji.

- Vaša podrška svih ovih dana mnogo bi znači. Ponosna sam jako na ovu bronzanu medalju. Sanjala samo o nečemu ovakvom, i bio je fenomenalan osjećaj biti na pobjedničkom postolju. Neke utrke su mogle biti bolje, ali sam svakako zadovoljna, rekla je Lana Pudar, koja je na poklon dobila i dres od FK Vratnik s njenim imenom na istom.

Trenerica Alena Ćemalović nije štedila riječi kritike kad su slabi uslovi i nedostatak podrške Lani u pitanju:

- Mi smo se za ovo takmičenje u malim bazenima počeli pripremati u septembru, a finalna utrka u petak je bila njena sedma utrka u malom bazenu. Ovo nije mala stvar i morate biti odlični da protivnicama u bazenu odgovorite na način kao Lana. Slijede dva evropska i dva svjetska prvenstva, mi u Mostaru moramo imati olimpijski bazen. Ne moramo provoditi dane van Mostara jer to je jako naporno. Hvala svima koji su nam pomogli na podršci. Pokušavamo da ostanemo svih dešavanja kada radimo, fascinirani smo podrškom koju od vas dobijamo, rekla je Ćemalović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.