FUTSAL

Bh. futsaleri se okreću narednom protivniku: Cilj je plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva

Naši reprezentativci su poraženi od, prema mišljenju struke, glavnog favorita turnira selekcije Španije

"Zmajevi" poraženi od Španije na otvaranju Evropskog prvenstva. NSBIH

I. Ć.

22.1.2022

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine je porazom debitovala na velikoj sceni od selekcije Španije rezultatom 5:1. Vrijedi istaći da je za bh. selekciju historijski gol zabio sjajni Josip Bošković.

Naši reprezentativci su poraženi od, prema mišljenju struke, glavnog favorita turnira selekcije Španije. 

Cilj plasman u četvrtfinale

Nakon susreta oglasio se i selektor Ivo Krezo. 

- Čestitam ekipi Španije na zasluženoj pobjedi, ali i mojim igračima na zalaganju. Pokušali smo da defanzivnom igrom spriječimo njihovu pas igru i da kontrama pokušamo nešto da napravimo prema naprijed. 

U nekim momentima smo i držali loptu u posjedu što je dobra stvar, ali je Španija pokazala kvalitetu i zasluženo pobijedila. Žao nam je što smo olako primili neke golove - rekao je selektor BiH. 

Krezo se osvrnuo i na naredne protivnike:

- Naš cilj je i dalje da se plasiramo u četvrtfinale i dat ćemo sve od sebe u naredne dvije utakmice da to ostvarimo. Gruzija i Azerbejdžan su danas pokazali da imaju kvalitetu. Mi se okrećemo narednom protivniku.

Gruzijci su pokazali dosta želje danas i veoma su motivisani. Mi ćemo se dobro pripremiti za taj meč i nadam se ostvariti dobar rezultat - završio je Krezo. 

Španija prevelik "zalogaj"

Pored selektora, oglasio se i kapiten reprezentacije Anel Radmilović.

- Znali smo da nas očekuje teška utakmica. Smatram da je Španija najbolja ekipa na svijetu i mnogo ih poštujemo, ali imali smo cilj da odigramo što bolju utakmicu. 

Može se reći da smo im poklonili golove i oni su tim koji kazni svaku grešku. Međutim, generalno možemo biti zadovoljni i našom igrom. Sad idemo da se što bolje pripremimo za Gruziju - rekao je Radmilović. 

Meč je za kraj prokomentarisao i golman Andrijano Dujmović, koji je upisao nekoliko sjajnih intervencija. 

- Bila je ovo veoma teška utakmica za nas. Španci su držali loptu, ali oni su jedna od najboljih ekipa na svijetu i znali smo kakav tempo će da drže i koliko će da pritišću.

Mi smo korektno odigrali utakmicu i možemo biti zadovoljni. Svoje šanse za prolaz dalje ćemo tražiti protiv Gruzije i Azerbejdžana - izjavio je Dujmović. 

Uoči utakmice i VIP loži dvorane Martini Plaza u Groningenu delegacije NS/FS BiH i FA Španije su razmijenili poklone. Naš Savez su predstavljali članovi Izvršnog odbora Milorad O. Lale i Muris Jabandžić, te izvršni direktor Sektora za sport Elmir Pilav.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.