BICIKLISTIČKI SAVEZ BIH

Biciklisti Vedad Karić i Sergej Maksimović najbolji u 2021. godini

Najbolji klub je banjalučki BSK Nektar, koji je osvojio šampionsku titulu u Premijer ligi BiH

M. K.

29.1.2022

Izabrani najbolji biciklisti BiH. Biciklistički savez BiH

Najbolji biciklista BiH za prošlu godinu je član BK Rotacija spin iz Zenice Vedad Karić, dok je titulu za najboljeg u konkurenciji do 23 godine zaslužio Sergej Maksimović iz banjalučkog BSK Nektara, kluba koji je osvojio šampionsku titulu u Premijer ligi BiH.

Laureati su dobili svoje nagrade na redovnoj Skupštini Biciklističkog saveza BiH koja je danas održana u Vlasenici. 

Zahvalni Savezu

U radnom dijelu usvojeni su izveštaji o radu BS BiH u minuloj godini, kao i izvještaji komisija za drumski i brdski biciklizam, a predstavljen je i plan aktivnosti BS BiH za narednu godinu.

- Iskoristio bih priliku da čestitam takmičarima na ostvarenim rezultatima, klubovima na istrajnosti u radu u ovim teškim vremenima, a pogotovo čestitam reprezentativcima BiH na sjajnim rezultatima koje su ostvarili u zemlji i inostranstvu. Veliko hvala našim fenomenalnim domaćinima u Vlasenici, rekao je predsjednik BS BiH Toni Zorić.

Vlasenica je po prvi put bilka domaćin Skupštine i još jednom se potvrdilo da je ova opština jedan od centara biciklizma u BiH. Za sve što je uradio u proteklih deset godina danas je nagrađen čelni čovjek kluba KPL Vlasenica Željko Lukić koji je kooptiran u Upravni odbor BS BiH.

- Hvala BS BiH na ovom priznanju, također velika je čast biti dio UO BS BiH. Drago nam je što smo ugostili čelne ljude biciklizma i što smo nagradili najbolje takmičare. Nadam se da su se osjećali kao kod svoje kuće, kao što se svi osjećaju kada dođu u naš mali grad. Drago nam je što je savez prepoznao naš rad i trud, koji smo uložili u ovih deset godina, Veliko hvala našem načelniku opštine Miroslavu Kraljeviću što je uz nas sve ove godine, istakao je Lukić.


Veliki dan za Vlasenicu

On je dobio i specijalnu plaketu, odnosno zahvalnicu za doprinos i razvoj biciklizma u BiH, a ona je otišla u ruke i načelnika opštine Miroslava Kraljevića.

- Veliki je ovo dan za Vlasenicu. Ovo je grad koji ima sportsku tradiciju. Lukić je pokrenuo ovu biciklističku priču u našem gradu i sada smo rame uz rame sa većim centrima. Moram istaći da i trka „Beograd – Banjaluka“ je velika stvar i za Vlasenicu i sve nas, prelasci granice bez problema mnogo znače za sam sport. Hvala vam što ste izabrali Vlasenicu, a mi ćemo se potruditi da vam uvijek budemo dobri domaćini,  naglasio je Kraljević.

Ovom prilikom nagrađeni su i najbolji pojedinci u ostalim kategorijama.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.