AMERIČKI FUDBAL

Nakon 22 sezone i sedam titula: Legendarni Tom Brejdi odlučio da se penzioniše

Brejdi će ostati poznat i po tome što je jedini quarterback koji je uzeo naslov u tri različita desetljeća

Brejdi je legenda američkog sporta. AFP

M. K.

29.1.2022

Američki mediji donose informaciju kako je legendarni NFL igrač Tom Brejdi (Tom Brady) odlučio otići u penziju, a njegova zvanična objava o toj odluci se očekuje u naredna 24 sata. 

Ova 43-godišnja legenda američkog sporta, najveći quarterback u historiji NFL-a, u penziju odlazi nakon 22 sezone na visokom nivou.

U ligu je stigao 2000. godine kao tek 199. izbor drafta, biran je u šestoj rundi, a u prvoj postavi Nju Ingland Patriotsa našao se 2001. i tu ostao do 2020. i odlaska u Tampu.

Osvojio je šest titula prvaka u tih 20 godina, a po odlasku u Tampu osvojio je još jednu, u "Super Bowl-u" 2021. godine s 42 godine. 

Bio je pet puta bio MVP "Super Bowl-a". Tome je dodao i tri MVP-a regularne sezone, dvije titule za napadačkog igrača godine, 15 izbora na "Pro Bowl", tri izbora u prvu i tri u drugu ekipu sezone.

Brejdi će ostati poznat i po tome što je jedini quarterback koji je uzeo naslov u tri različita desetljeća, zatim najstariji je MVP "Super Bowla", te jedini igrač biran u ekipi dva različita desetljeća.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.