RUKOMET

Dino Hamidović za "Avaz": Ubijeđen sam da ćemo proći Grke

Ostaje žal što nismo otišli u kompletnom i najjačem sastavu, gdje sam siguran da bi na kraju izgledalo mnogo bolje

Dino Hamidović. Arhiva

Piše: I. Ćosić

7.2.2022

Rukometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Dino Hamidović (25) nije razočaran nastupom “Zmajeva” na minulom Evropskom prvenstvu.

Imali smo mnogo problema, od poteškoća s koronavirusom, do teške grupe, čemu svjedoči i finalni susret između Švedske i Španije, dva naša rivala iz grupe.



Dali sve od sebe

- Završilo je tako kako jeste. Uprkos svim problemima mislim da smo dali svi sve od sebe i na kraju može se reći da smo zadovoljni obzirom u kakvoj smo grupi igrali i u kakvom sastavu. Ostaje žal što nismo otišli u kompletnom i najjačem sastavu, gdje sam siguran da bi na kraju izgledalo mnogo bolje - rekao je Hamidović za “Dnevni avaz”.

Prema njegovom mišljenju najbolji rukomet na turniru igrala je Švedska, pa su se Gotfridson, Palička i društvo zasluženo našli na vrhu Evrope.

- Obzirom na to da svi znamo u kakvim situacijama se našlo 90 posto reprezentacija teško je govoriti o iznenađenjima prvenstva. Sigurno bi drugačije sve izgledalo da nije bio problem s koronom. Ali za mene je Crna Gora mozda najveće iznenađenje i osvježenje prvenstva, a Mađarska razočarenje obzirom na to da su igrali na domaćem terenu i u najjačem sastavu.


Utakmice baraža

Neće proći mnogo do narednog okupljanja “Zmajeva”, jer izabranike selektora Ivice Obrvana očekuju utakmice baraža za Svjetsko prvenstvo. Prvi protivnik je Grčka, a u slučaju prolaza naredni protivnik bh. selekcije bila bi Crna Gora.

- Nemamo puno vremena misliti o tome jesmo li zadovoljni ili ne, moglo je bolje a moglo je i puno gore. Na nama je da se što bolje pripremamo za Grčku, a o Crnoj Gori ćemo misliti poslije ukoliko prođemo prvu rundu, a ubijeđen sam da hoćemo ukoliko budemo u našem najboljem izdanju – zaključio je Hamidović.

Dobar tim

Hamidović je od ljeta član Đonđoša u koji je stigao iz slovenskog Trima Trebnja. Upravo je bh. reprezentativac predvodio svoj tim do pobjede i osmine finala mađarskog Kupa sa sedam golova.

- Utisci za sada su jako dobri, zadovoljan sam uslovima tu, do samog kraja prve polusezone borili smo se za treće mjesto, a onda su uslijedili problemi s koronom i imali smo dva-tri neočekivana poraza što nas je poslalo nekoliko mjesta ispod na tablici. Imamo jako dobar tim i ukoliko ostanemo zdravi ne sumnjam da ćemo završiti u gornjem dijelu tabele – kazao je Hamidović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.