ZOI U PEKINGU

Vlhova donijela Slovačkoj prvo olimpijsko zlato: Ključni momenat u njenoj karijeri desio se 2021.

Petra je pred drugu vožnju bila tek osma, ali novi trener Mauro Pini je pripremio ovu skijašicu da odradi drugu slalomsku utrku savršeno

Petra s medaljom. AFP

M. K.

9.2.2022

Slovakinja Petra Vlhova osvojila je naslov olimpijske pobjednice u slalomu, i to ispred aktuelne svjetske prvakinje Austrijanke Katarine Linsberger (Katharina Liensberger) i Švicarkinje Vendi Holdener (Wendy Holdener), a ovo je ujedno prva slovačka olimpijska medalja u skijanju.

Petra je pred drugu vožnju bila tek osma, ali novi trener Mauro Pini je pripremio ovu skijašicu da odradi drugu slalomsku utrku savršeno.

Strani mediji prenose da se ključni dio njene karijere dogodio 2021. godine.

- Prve tri godine s Livijom Magonijem (Livio) bile su fantastične. Otkrivao mi je novi svijet i podučavao me, ali postepeno su stvari postajale sve gore, a prošla sezona je bila pravi masakr. Postao je neizdrživ, prema meni se odnosio kao da nisam žena koja ima emociju, pa i druge interese. Stalno mi je govorio da neću napredovati, da ne radim dovoljno, a ja sam pobjeđivala, otkrila je Petra u svojoj biografiji.

A onda je Magoni u jednom intervjuu napao Petru i njenu.

- Uhvatila sam se jednom u sobi kako vrištim, nazvala brata i rekla da to jednostavno više ne želim. Postala svjesna da tu budućnosti nema, ispričala je Slovakinja detalje raskida s tadašnjim trenerom.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.