RUKOMET

Sjajni Josip Perić predvodio Pelister do važne pobjede u Evropa ligi

Zaostala utakmica 3. kola drugog po rangu evropskog takmičenja

Perić i Građan: Kombinovano postigli osam golova. Arhiv

Piše: E. Ć.

23.2.2022

Rukometaši makedonskog viceprvaka Eurofarm Pelistera ostvarili su značajnu pobjedu u zaostaloj utakmici 3. kola EHF Evropa lige protiv Kadeten Šafhauzena rezultatom 27:26 (15:12).

Junak pobjede Pelistera bio je bh. reprezentativac Josip Perić koji je postigao sedam golova. Svoj sedmi pogodak Perić je postigao u finišu meča. Pelister je imao tri gola prednosti (26:22), ali su gosti iz Švicarske prišli na samo gol zaostatka, da bi naš rukometaš pogotkom ovjerio trijumf svog tima.

Drugi bh. reprezentativac u redovima Pelistera Elmir Građan postigao je jedan gol iz dva pokušaja. Kod Pelistera su se još istakli Stipe Mandallinić i Reinije Dranke (Reinier Dranquet) sa po pet golova. Na drugoj strani najefikasniji je bio Samuel Zender (Zehnder) sa šest pogodaka.

Pelister je sada drugoplasirani tim grupe D sa deset bodova, jedan manje od Nima, dok je Kadeten na 4. poziciji sa osam osvojenih bodova.





Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Od bh. igrača, u Evropa ligi sinoć su još nastupili Ibrahim Haseljić, Mirsad Terzić i Admir Ahmetašević. Haseljić je u pobjedi Gorenja nad Siduad de Logronom (32:31) postigao dva pogotka, dok su Terzić i Ahmetašević sa Vislom ostvarili visoku pobjedu kod Tatrana 29:15. Terzić je igrao standardno u fazi odbrane, dok je Ahmetašević zabilježio dvije intervencije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.