RUKOMET

Stjepan Jozinović za "Avaz": Željni smo rada i borbe

Zadovoljan sam minutažom, a što se igara tiče smatram da mogu puno bolje

Jozinović: O Grcima ne znam previše, osim da većina igrača dolazi iz njihove lige. Agencije

Piše: Er. Bijedić

14.3.2022

Jedan od igrača koji bi potencijalno mogao dobiti dosta minuta u igri podmlađene rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine u utakmicama predbaraža za Svjetsko prvenstvo 2023. godine sa selekcijom Grčke (16. marta u Halkidi i 19. marta u Tuzli) je desni bek španskog Ademar Leona, Žepčak Stjepan Jozinović (23).


Povreda nadlaktice

Nakon četiri sezone igračkog brušenja tamo gdje je to najbolje za mlade naraštaje u BiH, u redovima Izviđača, prošlog ljeta nastavio je svoj rukometni razvoj u Španiji.

- U oktobru mi je pukla podlaktica desne ruke, imao sam operaciju i pauzirao tri mjeseca – kaže Jozinović, te dodaje:

- Kad smo stigli Dragan Šoljić i ja, saigrači su nas dobro prihvatili. Dobra smo ekipa, ali je trebalo malo prilagođavanja na španski stil. Krenuli smo dobro, ali smo onda zaredali sa nešto lošijim rezultatima. U tom periodu nisam ni igrao radi povrede. Nismo imali blistavu tu prvu polusezonu, ali ova druga je puno bolja i zasad nam ide dobro. Kompletni smo i to je najbitnije. U prvom dijelu smo imali i dosta povreda, što je jedan od razloga zašto je rezultat bio malo slabiji. Nadam se da će sad sve biti kako treba.

U posljednjih mjesec i po igra sve bolje.

- Zadovoljan sam minutažom, a što se igara tiče smatram da mogu puno bolje. Radimo svaki dan kako bih popravio sve nedostatke i da bih bio što bolji. U posljednjoj utakmici sam odigrao 45 minuta, što je veliko, s obzirom da sam se nedavno oporavio od povrede – kaže Žepčak.


Prilika za debi

Prvi poziv u državni tim dobio je odmah po imenovanju sada već bivšeg selektora Ivice Obrvana, a u kadru je bio i na kvalifikacionoj utakmici za EP u Gracu protiv Austrije. Ipak, još čeka debi.

- Nadam se da ću sad imati priliku debitirati – rekao je Jozinovića, koji u klubu dijeli svlačionicu sa trojicom grčkih reprezentativaca.

- Bilo je malo šale s njima, u smislu da će biti borbe. O Grcima ne znam previše, osim da većina igrača dolazi iz njihove lige. Ova trojica kod nas u Ademaru su dobri igrači. Mislim da će to biti dvije jako zanimljive utakmice, a nadam se da će ići u našu korist – optimista je Stjepan.

Naš tim će nastupiti u dosta drugačijem kadrovskom izdanju.

- Ostali smo bez okosnice ekipe, vidjet ćemo kako će to izgledati. Tu su sada momci koji su željni rada i borbe, koji će dati svoj maksimum, a vidjet ćemo kako će izgledati. Nadam se da će biti dobro. U svakom slučaju, pozivam naše navijače u Mejdan da nas podrže u što većem broju – poručio je Jozinović.

Vrhunski stručnjak

Naši igrači u Ademaru imaju priliku raditi uz vrhunskog trenera, Manola Kadenasa (Cadenas).

- Sa Manolom je stvarno zadovoljstvo raditi, dosta pažnje se obraća na neke sitne detalje, ali to valjda čini razliku između top igrača i onih prosječnih. Baš puno pažnje se obraća na detalje i stvarno smo dosta toga naučili ovdje – istakao je Jozinović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.