EŠLI BARTI

Najbolja teniserka svijeta (25) iznenada otišla u penziju

Australijanka je sve objavila na društvenim mrežama sa porukom da ostavlja tenis "kako bi nastavila da juri druge snove"

Ešli Barti je odlučila da u 25. godini kaže zbogom tenisu. Instagram

E. T.

23.3.2022

Ešli Barti je odlučila da u 25. godini kaže zbogom tenisu nakon što je osvojila grend slem na svakoj podlozi. Nakon što je završena „Barty party“ u rodnoj Australiji, ova djevojka je odlučila da joj je dosta tenisa. Već se jednom povlačila iz tenisa zbog kriketa.

Australijanka je sve objavila na društvenim mrežama sa porukom da ostavlja tenis "kako bi nastavila da juri druge snove".

- Sretna sam i spremna da to uradim. Znam da je u ovom trenutku u mom srcu, za mene kao osobu, ovo prava stvar za uraditi", rekla je u video snimku.

Poslije 44 godine je postala prva domaća igračica koja je slavila na Australijan openu, a prije toga je osvojila Rolan Garos 2019. godine, te Vimbldon.

- Nisam bila sigurna kako da podijelim ove vijesti sa vama, pa sam pitala moju dobru prijateljicu (bivšu teniserku Kejsi Delakva) da mi pomogne. Zahvalna sam zbog svega što mi je ovaj sport dao i osjećam se ponosno i ispunjeno. Hvala svima koji su me podržali na ovom putu. Uvijek ću biti zahvalna za životna iskustva koje smo zajedno kreirali - rekla je Barti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.