KONAČNA ODLUKA

Mik Šumaher nakon današnjeg sudara neće voziti Veliku nagradu Saudijske Arabije

Has će na Velikoj nagradi Saudijske Arabije imati samo jednog vozača jer za manje od 24 sata neće uspjeti da osposobi Šumaherov bolid za trku

Izgledalo je veoma zastrašujuće, ali Šumaher je prošao bez povreda. Screenshot

G. Š.

26.3.2022

Mik Šumaher (Mick Schumaher) neće moći da vozi u nedjelju jer Has neće uspjeti da sredi potpuno uništeni bolid mladog vozača nakon udesa koji je imao u kvalifikacijama za Veliku nagradu Saudijske Arabije. Izgledalo je veoma zastrašujuće, ali Šumaher je prošao bez povreda i zapravo je to najvažnije u cijeloj situaciji.


Jedan vozač

No, Has će na Velikoj nagradi Saudijske Arabije imati samo jednog vozača jer za manje od 24 sata neće uspjeti da osposobi Šumaherov bolid za trku. Nakon što mu je na stazi ukazana prva pomoć, a iz njegovog tima potvrđeno da je svjestan i da komnicira, iz predostrožnosti je prevezen u bolnicu na detaljne preglede.

Šef tima, Ganter Stajner je za "Sky sport" rekao da Šumaherovo stanje koje nije bilo detaljno utvrđeno u tom momentu nije jedini ograničavajući faktor za njegov nastup na trci jer se tek procijenjuje šteta na bolidu. Nešto kasnije Satjer je potvrdio da bolid neće moći da bude popravljen na vrijeme, ali i da je pod znakom pitanja trka u Australiji.


Detaljni pregledi

- Najvažnije je da je Mik prošao bez povreda, u bolnici je i obavlja detaljne preglede, u sigurnim je rukama. Postoji mogućnost da ostane u bolnici preko noći kako bi se stanje pratilo. Na osnovu tih inormacija odlučili smo da i ne pokušavamo da bolid pripremimo, rekao je Stajner i dodao da mora da se razmišlja i o rezervnim djelovima koji će biti neophodni za narednu trku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.