RUKOMET

Ibrahim Haseljić za "Avaz": Vjerujem da možemo izboriti plasman na EP

Ako budemo kompletni, možemo izvući dobar rezultat, kazao krilni igrač Gorenja

Haseljić: Slovenija i Crna Gora su favoriti. ARHIV

Piše: Er. Bijedić

5.4.2022

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine, koje se igra u Njemačkoj, igrati u grupi 7. Tamo će nam rivali u “balkanskoj grupi” biti Slovenija, Crna Gora i Kosovo.

- Sigurno jaka grupa, ali ako budemo kompletni, možemo izvući dobar rezultat i plasirati se na EP. Crna Gora je sad pobijedila Sloveniju i Hrvatsku na EP, dižu se kao reprezentacija. Jaki su, ali mi ćemo sebe tražiti tu, da prođemo i plasiramo se – kaže krilo Gorenja iz Velenja Ibrahim Haseljić i dodaje:

- Vjerujem da možemo to napraviti i za to ćemo se i boriti. Želimo odraditi najbolje, nebitno kojim putem. Realno bi se trebali boriti za drugu poziciju.

Na posljednjem EP Crnogorci su bili jedanaesti, Slovenija šesnaesta, dok je bh. tim bio pretposljednji, 23. selekcija Kosova čeka svoj prvi plasman na evropsku smotru najboljih.

- Slovenija i Crna Gora su favoriti, ali ako mi budemo kompletni, zdravi i uigrani, mislim da možemo napraviti pozitivan rezultat, odnosno plasirati se na EP – zaključio je Ibrahim Haseljić.

Plasman na EP u Njemačkoj 2024. će osigurati po dvije najbolje reprezentacije iz osam grupa te četiri najbolja trećeplasirana tima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.