PRED NASTUP U BEOGRADU

Đoković odgovorio novinarki iz Slovenije: Nisam nikad dobio ovakvo pitanje...

U Monte Karlu sam bio i fizički i igrački nespreman, to sam znao da će biti tako, rekao je srbijanski teniser

Đoković se obratio medijima u Beogradu. AFP

M. K.

18.4.2022

Srbijanski teniser Novak Đoković igrat će na turniru u Beogradu koji je na rasporedu od 18. do 24. aprila.

Turnir Serbia Open će biti tek treći turnir na kojem Novak Đoković igra ove godine, poslije slabih nastupa u Dubaiju i na Mastersu u Monte Karlu, prenose srbijanski mediji.

Najbolji teniser svijeta pred nastup na turniru iskoristio je priliku da prije obraćanja novinarima odradi trening sa Dominikom Timom (Dominic Thiem), nekadašnjim osvajačem US Opena.

- Osjećam se dobro, srećan sam što ću igrati u svom gradu. Treba mi još mnogo mečeva da bi došao na neki nivo, bilo je prvo što je Đoković rekao, te osvrnuo i na vremenske prilike.

- Trudim se da svaki trenutak iskoristim da unaprijedim sebe i povisim nivo fizičke spreme, to mi je potrebno za sezonu na šljaci. U Monte Karlu sam bio i fizički i igrački nespreman, to sam znao da će biti tako. Nadam se podršci sa tribina u Beogradu, očekujem vjetar u leđa. Rolan Garos je najveći cilj na šljaci, djelimično sam mislima u Parizu u smislu priprema, priznao je Đoković.

Dobio je Novak i zanimljivo pitanje od novinarke iz Slovenije, a ono je glasilo "o čemu je razmišljao sinoć prije spavanja?".

- Dobro pitanje. Nisam nikad dobio ovakvo pitanje. Jako zanimljivo. Imao sam nešto više problema zaspati. Obično zaspim ranije, ali imao sam dosta misli u glavi. Razmišljao sam kako da ne povrijedim našeg psa koji spava između nas, da ga ne prikliještim. Radio sam vježbe disanja koje radim prije spavanja, da umirim misli. Onda sam zaspao i probudio se zdravo i živo, rekao je Đoković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.