21. OSVOJENI GREND SLEM

O'Saliven je prvak svijeta u snukeru!

Zagrljaj dvojice rivala nakon meča trajao je gotovo dva minuta, a Roni je u suzama na kraju uspio da zagrli i svoju porodicu

Roni O'Saliven slavi titulu. AFP

S. S. / Sport Klub

2.5.2022

Roni O’Saliven (Ronnie O'Sullivan) je svjetski šampion u snukeru sedmi put u svojoj karijeri. "Raketa" se pobjedom protiv Džada Trampa (Judd Trump) po broju svjetskih titula sada izjednačio sa Stivenom Hendrijem (Steven Hendry).

Slavio je u velikom finalu, nakon sjajno odigranog turnira, O’Saliven rezultatom 18:13. "Raketa" je osvojio 21 Grend slam snuker titulu i sada može da kaže da je najbolji svih vremena!

Titulama osvojenim 2001., 2004., 2008., 2012., 2013. i 2020. u čuvenom Crucible tetru O’Suliven je dodao i ovogodišnju.

Počelo je veliko finale u nedjelju uvečer, a u prvoj sesiji Roni je vodio 5:3. Ovaj dio finala obilježila je i rasprava O’Sulivena i sudije Martela o kojoj se pričalo čitav dan.

Na kraju prvog dana, O’Suliven je uz neke sjajne frejmove i popriličan broj neshvatljivih grešaka Trampa vodio 12:5.

Ipak, dobili su ljubitelji snukera pravo finale jer se u prvoj sesiji u ponedeljak Tramp u velikom stilu vratio u partiju. Dobio je Tramp popodnevnu sesiju 6:2 i rezultat je pred posljednju sesiju bio 14:12 za O’Salivena.

Starijem od dvojice igrača očigledno je više prijao odmor jer po povratku za sto nije dozvolio Trampu da se previše primakne i do pauze je imao vodstvo 17:12 te ga je samo jedan frejm dijelio od titule.

Ali, nije se dao Tramp tek tako pa je smanjio na 17:13 i to uz frejm osvojen sa 146, uz senčuri brejk od 103.

Odgovor je bio precizan, strpljiv i označen tek neprimjetnom grimasom na O’Salivenovom licu.

Zagrljaj dvojice rivala nakon meča trajao je gotovo dva minuta, a Roni je u suzama na kraju uspio da zagrli i svoju porodicu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.