MAKEDONAC ODLUČIO

Legendarni Kiril Lazarov najavio kraj igračke karijere

Posljednji rukometni angažman potpisao je 2017. godine kada je došao u Nant

Lazarov najavio kraj igračke profi karijere. AGENCIJE

M. K.

7.6.2022

Makedonski rukometni velikan Kiril Lazarov najavio je nakon isteka ugovora s Nantom kraj bogate igračke karijere.

Kiril Lazarov rođen je 10. maja 1980. godine u Velesu. 

gračku karijeru započeo je u RK Ovce. Početkom  2000. godine, dolazi u Zagreb, što mu je bio prvi inostrani angažman. Nakon dvije godine provedene u Zagrebu prelazi u Veszprem, a 2007. stiže u Zagreb. Nakon Zagreba 2010. otišao je u Siudad Real gdje je ostao tri godine, a potom potpisao za Barcelonu.

Posljednji rukometni angažman potpisao je 2017. godine kada je došao u Nant.

Na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Hrvatskoj 2009. Lazarov je oborio rekord po ukupnom broju golova, te postavio novi - 92 gola. Proglašen je najboljim strijelcem tog svjetskog prvenstva.

Lazarov je osvojio 15 prvenstava i isto toliko kupova za pet različitih klubova.

- Poštovani, moje dugo i prelijepo putovanje došlo je do samog kraja. Odluku je bilo teško donijeti, ali bila je očekivana. Teška, zato što volim ono što radim, srcem, s mnogo strasti i entuzijazma. Odlazim ponosno uzdignute glave znajući da sam igrao za klubove institucije kakvi su Zagreb, Vešprem, Siudad Real, Barcelona, Nant. Završetak igračke karijere je samo jedan kratak oproštaj od rukometa. Moj novi izazov je trenerski poziv i vjerujem da ćemo se i tu zajedno radovati, tugovati i postavljati nove granice. Moj moto koji će me voditi bit će - Uvijek na pobjedu, dio je emotivnog pisma koji je ostavio Lazarov uz najavu oproštaja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.