RUKOMET

Benjamin Čičkušić potpisao za RK Sloboda

Godinama najbolji strijelac Premijer lige BiH

Benjamin Čičkušić. FENA

A. V. / Fena

8.6.2022

Benjamin Čičkušić potpisao je ugovor sa RK Sloboda čime je tuzlanski klub potvrdio da u predstojećoj sezoni ima velike ambicije u Premijer ligi BiH i evropskom takmičenju.

Čičkušić je rođen 20. augusta 1989. godine u Maglaju, gdje je napravio i prve rukometne korake, a 2008. godine se preselio u Katar.

Tamo se vrlo brzo prilagodio i postao jedan od najboljih igrača te zemlje, što je rezultiralo i pozivom u reprezentaciju Katara.

Učestvovao je i na “IHF Super Globe” turniru, koji je poznatiji kao Svjetsko klupsko prvenstvo, a tamo je igrao s legendarnim Ivanom Balićem, dok ga je s klupe predvodio Veselin Vujović.

- U Kataru je osvojio sva takmičenja koja su se na klupskom nivou mogla osvojiti, a 2012. godine uslijedio je povratak u Bosnu i Hercegovinu te je od tad pa do danas, izuzev jedne sezonu u turskoj Superligi, branio boje bosanskohercegovačkih premijerligaša. Već godinama unazad Čičkušić je najbolji strijelac Premijer lige Bosne i Hercegovine i trenutno jedan od najboljih rukometaša naše zemlje - navode u RK Sloboda Tuzla.

Sloboda je nedavno završila sezonu sa titulom viceprvaka i igranjem u finalu Kupa Bosne i Herrcegovine. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.