JOŠ 3 DANA DO SPEKTAKLA

Amela Trožić prvi put na “Avaz Twist Tower Running powered by BH Telecom”: Nisam mogla propustiti utrku na stepenicama

S obzirom na to da nemam iskustva u takvoj vrsti trka, nisam sebi ni postavljala neke posebne ciljeve, rekla nam je prvakinja BiH

Amela Trožić: Ni sama ne znam kako sam do sada propustila trke u Avazu. Avaz

Piše: Er. Bijedić

29.6.2022

Po prvi put će na utrci “Avaz Twist Tower Running powered by BH Telecom”, koja je zakazana za subotu, učestvovati Amela Trožić, bosanskohercegovačka prvakinja u maratonu (cestovna trka na 42.195 metara) i na 5.000 metara na atletskoj stazi (u obje discipline za 2021. godinu).


Prvi nastup

S obzirom da se iz vikenda u vikend pojavljuje na velikom broju utrka širom BiH i regije pomalo neobično djeluje da će Amela na “Avaz Twist Toweru” trčati prvi put.

- Ni sama ne znam kako sam to propustila. Prije korona krize, sjećam se da sam za trku saznala tek nakon što je objavljen članak da je trka održana – kazala nam je Amela Trožić.

Ovog puta je odlučila da je vertikalni izazov od 780 stepenica i 36 spratova neće mimoići. Čak iako će učestvovati na dva takmičenja u dva dana.

- Iskreno, trka je planirana da se održi u nezgodno vrijeme za mene, iz razloga što naredni dan trčim maraton u Sarajevu. Međutim, kada sam vidjela objavu žao mi je bilo propustiti „Avaz Twist Tower“, jer onda treba opet čekati godinu za tu utrku – govori Amela.

Nije se specifično spremala za utrku “Avaz Twist Tower Running powered by BH Telecom”.


Novo iskustvo

- Za maraton sam se spremala, a trku u Avazu ću odraditi čisto da iskusim i trčanje stepenicama. S obzirom na to da nemam iskustva u takvoj vrsti utrka, nisam ni postavljala neke ciljeve. Meni je najvažnije da se ne povrijedim i da probam nešto malo drugačije. Bit će mi drago da iskusim trčanje stepenicama – zaključila je Amela

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.