ŠAJKAČA NA RVOJU

Srbijanski hrvački savez izabrao maskotu za Svjetsko prvenstvo i izazvao žestoke osude ostatka Balkana

Uglavnom maskote budu simpatične životinjice koje šire poruku mira i takmičarskog duha

Bizarna maskota za jedan sportski događaj. FACEBOOK

M. K.

20.7.2022

Hrvačko prvenstvo svijeta održava se u Srbiji, a na njemu će prisustvovati 2.500 sportista iz 74 zemlje svijeta.

Bit će to ogromna manifestacija koja će se održati u Beogradu od 10. do 18. septembra, a kako priliči svjetskom prvenstvu danas je predstavljena maskota takmičenja.

Uglavnom maskote budu simpatične životinjice koje šire poruku mira i takmičarskog duha, međutim RSS je izabrao nešto posve drugačije, te je već sad jasno da će maskota ovog takmičenja uzburkati duhove u regiji.

Riječ je o brkatom muškarcu sa šajkačom, a nosi ime Rvoje.


Organizatori tvrde da će Rvoje goste upoznati s tradicijom i ljepotama zemlje domaćina, ali ono što maskota nosi na glavi zasigurno neće oduševiti građane ostalih republika nekadašnje zemlje. Naime, kapa koju Rvoje nosi budi ružna sjećanja na ratove 90-ih godina prošlog vijeka.

 "Čekaj, je li Rvoje Rvat?", "Rvoje. Recite mi da se neko zeza, ne zbog imena nego zbog izgleda", "Rvoje, znači lud dan danas, lud", "Rvački savez Srbije predstavio maskotu koja se zove RVOJE. :rvači zajebavaju Vučića", "(H)Rvoje?", "Rvoje? Ok, moj rezervoar neprijatnosti je napunjen. Odlazim s Twittera, za danas".., neki su od komentara na ovu informaciju objavljenu na Twittteru. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.